Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 19

Palaidotas paauglį gelbėjęs paramedikas: jo atminimą kolegos pagerbė įjungdami automobilių švyturėlius

Šeštadienį palaidotas nuo darbo metu patirtų sužalojimų miręs paramedikas Dmitrijus Alimovas. Vilniaus greitosios medicinos pagalbos medikai jo atminimą pagerbė minutei įjungdami greitosios pagalbos automobilių švyturėlius ir garsinius signalus.

Paramedikas palaidotas Liepynės kapinėse.

D.Alimovas nuo patirtų sužalojimų ligoninėje mirė trečiadienį – po to, kai Naujojoje Vilnioje gelbėdamas elektros nutrenktą paauglį taip pat patyrė smarkią elektros iškrovą.

„Be tėčio liko du paaugliai. Dmitrijui tebuvo vos 36-eri“, – feisbuke anksčiau skelbė Vilniaus miesto greitosios medicinos pagalbos medikai.

D.Alimovo mirtis sukrėtė paramedkų bendruomenę. Vilniaus greitosios medicinos išvažiuojamųjų brigadų tarnybos vadovas Igoris Lukaševas anksčiau BNS sakė, kad D.Alimovas yra pirmasis sostinės greitosios pagalbos darbuotojas, žuvęs gelbėdamas žmogų per visą Nepriklausomybės laikotarpį.

D.Alimovas nuo 2019 metų dirbo Vilniaus sostinės greitosios pagalbos stoties vairuotoju, svajojo tapti paramediku, mokėsi, bet taip ir nespėjo baigti studijų. Vyras turėjo du vaikus.

Prašo skirti Žūvančiųjų gelbėjimo kryžių

Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ narys Tomas Tomilinas ketvirtadienį pranešė, kad su frakcijos kolega Linu Kukuraičiu kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą su prašymu po mirties apdovanoti paramediką Žūvančiųjų gelbėjimo kryžiumi.

„Norisi, kad ši tragiška netektis būtų ne tik išgelbėjusi vieno jauno paciento gyvybę, bet ir paskatinusi iš esmės persvarstyti GMP darbuotojų darbo sąlygas, socialines garantijas jiems ir požiūrį į šiuos, retai pastebimus, bet neįtikėtinai daug darančius specialistus“, – feisbuke rašė Seimo narys.

15min žiniomis, toks Seimo narių prašymas Prezidento kanceliarijoje gautas ir bus svarstomas, tačiau kol kas neaišku, kada.

Mirus medikui, Sveikatos apsaugos ministerija taip pat pranešė burianti darbo grupę, kuri pateiks siūlymus, kaip patobulinti bendradarbiavimą tarp pagalbos tarnybų, jog tokių incidentų būtų išvengta ateityje.

Tragiškas įvykis

Pirmadienį Naujojoje Vilnioje, V.Kojelavičiaus gatvėje, geležinkelio stoties teritorijoje, 17-metis vaikinas, užlipęs ant traukinio vagono, prisilietė prie aukštos įtampos laido ir patyrė elektros iškrovą, nuo jos užsidegė drabužiai.

Atskubėjęs gelbėti vaikino D.Alimovas, norėdamas suteikti nukentėjusiajam pirmąją pagalbą, užlipo ant traukino vagono ir taip pat patyrė elektros iškrovą. Netekęs sąmonės, jis nukrito nuo vagono, jo drabužiai taip pat užsidegė.

Įvykio vietoje buvęs Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato 45 metų pareigūnas, gesindamas degantį greitosios pagalbos darbuotoją, nudegė rankos plaštaką.

Nepilnametis ir greitosios pagalbos darbuotojas dėl daugybinių kūno nudegimų buvo paguldyti į ligoninę. Apie nukentėjusio vaikino būklę nepranešama. Policininkas po medicinos pagalbos suteikimo gydomas ambulatoriškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius