-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 02 06 /13:27

Viktoras Pranckietis apie raginimus aplinkos ministro nebesiūlyti: „Gal tada užtenka vieno ministro?“

Trečiadienį 15min studijoje apsilankęs Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis tikina, kad be aplinkos ministro Vyriausybei dirbti būtų sudėtinga. Pasak jo, tai, kad teisingumo viceministrė Irma Gudžiūnaitė aplinkos ministre nebus paskirta, buvo galima nujausti, nes kandidatė išties neturi jokios patirties ministerijos sektoriuje.
Viktoras Pranckietis ir Liepa Želnienė
Viktoras Pranckietis ir Liepa Želnienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Seimo pirmininkas V.Pranckietis 15min studijoje premjero Sauliaus Skvernelio pareiškimą, kad atmetus I.Gudžiūnaitės kandidatūrą, su prezidente Dalia Grybauskaite nebepavyks suderinti jokios personalijos aplinkos ministro postui užimti, pavadino aštriu ir suabejojo, ar Vyriausybė būtų pajėgi kelis mėnesius dirbti be aplinkos ministro.

„Dėl ateities tai, žinoma, kad čia premjero toks aštrus pareiškimas, kad lyg tada iki vasaros turėtume neturėti ministro. Tai tada... nežinau. Manau, dabar yra pavaduojantis ministras (...) ir tai turbūt gal būtų per sunku arba galbūt tada išvis užtektų vieno ministro?“ – retoriškai klausė Seimo pirmininkas.

V.Pranckiečio vertinimu, prezidentės sprendimas neskirti I.Gudžiūnaitės jam nebuvo netikėtas, nes kandidatė išties neturi patirties srityje, kuriai būtų vadovavusi.

„Šiuo atveju prezidentė ir pirmajame savo pasisakyme dėl kandidatės į aplinkos ministrus pasakiusi, kad tai patirties šioje srityje neturintis žmogus. Ir vadybinės patirties taip pat. Tai manau, kad ir tikėjausi tokio rezultato. Manau, kad turėtų žmogus turėti patirties toje srityje, kurioje ketina dirbti. Man nebuvo netikėtas rezultatas“, – komentavo V.Pranckietis.

Seimo pirmininkas tikino, kad galbūt S.Skvernelis nepakankamai pasiruošė ministrų kabineto „perkrovimui“ ir paskubėjo atsisakydamas buvusio aplinkos ministro Kęstučio Navicko paslaugų, jei kito tinkamo kandidato į jo vietą tuomet neturėjo.

Transliaciją iš 15min studijos žiūrėkite žemiau:

VIDEO: V.Pranckietis perskaitė „Gyvulių ūkį“, bet panašumo su situacija partijoje knygoje nerado

S.Skvernelis prašė varžytis

Seimo pirmininkas V.Pranckietis sausio pabaigoje bandė tapti LVŽS kandidatu į prezidentus. Jis pripažino, kad prieš suvažiavimą buvo sulaukęs S.Skvernelio prašymo kandidatūros neatsiimti.

„Derintis su niekuo nederinau, bet galiu nuoširdžiai pasakyti, kad Saulius Skvernelis paprašė, kad aš neatsiimčiau kandidatūros“, – pripažino V.Pranckietis.

Seimo pirmininkas tikino besidžiaugiantis premjero supratimu, kad slaptu balsavimu išrinktam būti geriau nei tik plojimais.

„Konkurencija parodė ir tai, kad žmonės gali galvoti ir laisvai. Mane iškėlė tik du skyriai – t.y. 4 proc. skyrių, o suvažiavime balsuojančių žmonių buvo beveik 20 proc. už mane“, – rezultatu džiaugėsi V.Pranckietis.

Partijos suvažiavime už S.Skvernelio kandidatūrą balsavo 461 suvažiavimo delegatas, V.Pranckietį palaikė 103 „valstiečiai“.

Seimo pirmininkas tikina, kad sulaukęs partijos palaikymo dalyvautų Europos Parlamento rinkimuose. Pasak jo, „valstiečiai“ suvažiavime išvis neturėjo spręsti kandidatų į Europos Parlamentą klausimų, nes tai – partijos tarybos prerogatyva.

V.Pranckietis norėtų, kad partijos taryba siūlomus kandidatus reitinguotų. „Tai būtų teisinga“, – sako jis.

Komentuodamas Seimo narių Tomo Tomilino ir Mindaugo Puidoko reiškiamą kritiką partijos pirmininkui R.Karbauskiui dėl demokratijos trūkumo V.Pranckietis pareiškė, kad kritikuojant labai svarbu ir pasirinktas tonas, tekstas. Todėl V.Pranckietis labiau palaiko T.Tomilino, o ne M.Puidoko, pasirinktą būdą kritikuoti.

„Tokie žmonės, jauni žmonės, galėtų atrasti save vis plačiau“, – apie T.Tomiliną 15min studijoje pasisakė V.Pranckietis, bet neatskleidė, ar palaikė jį partijos pirmininko pavaduotojų rinkimuose.

Užduokite klausimą
Kviečiame pateikti klausimą 15min studijos svečiui.
* privalomi laukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius