Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 29 /17:25

25 metus lietuvis buvo laikomas mirusiu, bet atsiradęs gyvas Rusijoje negali sugrįžti

Ketvirtadienį Generalinė prokuratūra pranešė žinia, kad dar 1996 metais dingęs ir mirusiu pripažintas Lietuvos pilietis buvo rastas Rusijoje. Dėl jo grąžinimo į Lietuvą spręs ambasada, mat vyras sunkiai serga ir pačiam parvykti į gimtąją šalį nepavyks. Prokurorai skubiai kreipėsi į teismą prašydami atnaujinti civilinę bylą ir pripažinti, kad mirusiu laikytas Jonas A. yra gyvas.
Kauno apygardos prokuratūra
Kauno apygardos prokuratūra / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ketvirtadienį Generalinė prokuratūra pranešė, kad dar 1996 metais dingęs Lietuvos pilietis buvo rastas Rusijoje. Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokuroras kreipėsi į teismą, prašydamas atnaujinti civilinę bylą.

Prieš 25 metus buvo paskelbta be žinios dingusio J. A. paieška. Kauno apylinkės teismo Kėdainių rūmų sprendimu, žmogus buvo pripažintas mirusiu. 2022 metų rugsėjo 29 dieną Kauno apygardos prokuratūra sulaukė Lietuvos ambasados Rusijoje laiško, kuriame pranešta apie neteisėtai Rusijoje gyvenantį asmenį.

Pasirodo, kad tai tas pats, prieš 25 metus dingęs pilietis. Apie jo atsiradimą pranešė Krasnojarsko regioninės lietuvių tautinės kultūrinės bendruomenės pirmininkas Antanas Rasiulis.

Dingęs J. A., pirminiais duomenimis, gyveno Rusijoje pas šios šalies pilietę, kuri buvo suradusi vyro giminaičius, tačiau šie nesiteikė jam padėti. Ligotam vyrui ir jį slaugančiai moteriai reikėjo pagalbos, geradarei juo rūpintis tapo sudėtinga.

Kaip 15min teigė Kauno apygardos prokuratūros atstovė Tautvilė Merkevičiūtė, nėra žinoma, kaip vyras susipažino su jį priglaudusia moterimi.

Turimais duomenimis, vyras anksčiau turėjo asmens dokumentus, tačiau paso galiojimas baigėsi dar 2002 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius