Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 10

A.Bilotaitė prašo prokurorus pradėti tyrimą dėl aplinkos ministro K.Trečioko liudijimo

Seimo Antikorupcijos komisijos narė konservatorė Agnė Bilotaitė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama pradėti ikiteisminį tyrimą dėl aplinkos ministro Kęstučio Trečioko liudijimo laikinajai Seimo komisijai, pranešė opozicinė Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų frakcija.
Agnė Bilotaitė
Agnė Bilotaitė / 15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr.

Pasak Seimo narės, ministras galėjo meluoti komisijai, nes neigė kalbėjęs su Druskininkų meru Ričardu Malinausku apie nutarimą dėl kurorto zonų panaikinimo, o paskelbtuose mero ir ministro pokalbių įrašuose užfiksuotas prašymas paskubinti šio nutarimo svarstymą.

Seimo narė atkreipia dėmesį, kad K.Trečiokas, kaip ir kiekvienas komisijos liudyti iškviestas asmuo, buvo raštu įspėtas dėl baudžiamosios atsakomybės už melagingų pranešimų, paaiškinimų, informacijos ar duomenų teikimą komisijai. Baudžiamasis kodeksas už melagingus parodymus Seimo specialiajai tyrimo komisijai numato bausmes iki dvejų metų laisvės atėmimo.

„Laikinosios tyrimo komisijos posėdžiuose nuo lapkričio iki vasario vidurio teko išgirsti nevieną abejotiną liudijimą. Ministro K.Trečioko atveju akivaizdu, kad jo parodymai nedera su paskelbtomis pokalbių išklotinėmis. Jo teiginiai, kad nėra kalbėjęs su R.Malinausku kurortų apsaugos zonas naikinančio nutarimo tema, buvo ciniškas melas komisijai“, – pranešime spaudai teigė A.Bilotaitė.

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis šią savaitę žurnalistų klausiamas, ar yra pradėtas tyrimas dėl melagingų liudijimų Seimo komisijai, atsakė neigiamai, nes dėl to nėra gauta kreipimųsi.

Teisėsauga praėjusią savaitę pranešė nutraukusi ikiteisminį tyrimą, kuriame aiškinosi galimą neteisėtą poveikį rengiant Vyriausybės nutarimą dėl kurortinių zonų panaikinimo. Iš viešai paskelbtų pokalbių išklotinių paaiškėjo, kad Druskininkų meras socialdemokratas R.Malinauskas ne kartą prašė aplinkos ministro K.Trečioko parengti nutarimą dėl kurortų apsaugos zonų panaikinimo, o šis pažadėjo tai padaryti. Toks Vyriausybės nutarimas priimtas pernai rugsėjį.

Pasakodamas šio nutarimo priėmimo aplinkybes ministras žurnalistams ir Seimo Antikorupcijos komisijai tvirtino, kad meras tik kartą jam ir gerokai anksčiau skambino bei klausė, kodėl vilkinamas dokumento priėmimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius