Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 10

A.Guoga svarsto, ar vietą Seime užleisti A.Skardžiui: „Gal yra geresnių, kurie aktyviau nori dirbti“

Su Darbo partija Seimo nariu išrinktas verslininkas Antanas Guoga iki paskutinės dienos svarsto, ar tikrai nori tapti parlamentaru, ar mandato atsisakyti ir savo vietą Seime užleisti į naują Seimą neišrinktam dabartiniam parlamentarui Artūrui Skardžiui. Pastarasis situaciją vadino anekdotu.
Antanas Guoga ir Artūras Skardžius
Antanas Guoga ir Artūras Skardžius / 15min nuotr.

Ar iš tiesų Lietuvos politikoje viskas vyksta taip, kad esi išrenkamas Seimo nariu, tačiau pamatęs, kad valdančiąją koaliciją burs ne tavo partija, gali tiesiog nusiplauti rankas ir patikėtą žmonių pasitikėjimą perleisti tam kolegai, kuris Seime dirbti nori labiau?

A.Guoga šiuose Seimo rinkimuose dalyvavo su Darbo partija. Jos rinkėjų politikas buvo išreitinguotas į pirmąją sąrašo poziciją, tačiau tai nebūtinai reiškia, kad A.Guoga eis atstovauti žmonėms parlamente.

Antradienį ryte jis 15min teigė, kad dar nėra apsisprendęs, ar penktadienį duoti priesaiką Lietuvai ir imtis darbo Seime.

„Dar svarstau. Iki penktadienio dar yra laiko pasvarstyti“, – 15min pripažino A.Guoga.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Antanas Guoga
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Antanas Guoga

Paklaustas, kodėl reikia kažką svarstyti, kai jau yra išrinktas, A.Guoga sakė: „Visada... Tai nelaimėjau vienmandatės, tai, žinai... Tik jeigu atsisakau, tai pasislenka vieta sąraše tiesiog. Tai svarstau, tariuosi. (...) Realiai dar sprendimo galutinio nėra. Tikrai nėra siekis užimti kėdę ar kažką, tai dabar reikia svarstyti, pažiūrėti, kas įmanoma, kaip čia išeina, kaip formuoja... Bus va partijos taryba rytoj.“

Klausiamas, kas jį verčia abejoti, A.Guoga tikino, kad reikia nuspręsti, ar „yra naudingas“.

„Gal yra geresnių kažkur, kurie aktyviau nori dirbti. Pasižiūrime. Aš priimsiu tą sprendimą. Tai yra labai normalu. Nėra dvejonių ir abejonių, tiesiog yra toks etapas, kad iki penktadienio reikia priimti sprendimą“, – teigė A.Guoga.

Aš žiūriu tik iš savo pusės. Ar būtų Skardžius, ar kitas žmogus – jokio skirtumo nėra.

Pakeistų A.Skardžius

Jei A.Guoga mandato atsisakytų, Seimo nariu taptų dabar parlamente dirbantis buvęs socialdemokratas, „socialdarbietis“, o dabar „darbietis“ Artūras Skardžius.

Klausiamas, ar su A.Skardžiumi apie tai kalbėjo, A.Guoga tikino, kad jam nesvarbu, kas jį pakeistų.

„Aš žiūriu tik iš savo pusės. Ar būtų Skardžius, ar kitas žmogus – jokio skirtumo nėra. Bet pažiūrim, pažiūrim, kaip partija jaučiasi. Taryba pasakys“, – kalbėjo A.Guoga.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Artūras Skardžius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Artūras Skardžius

„Abejoju gal nėra tinkamas žodis, bet dabar esu konsultacijose. Abejonės nėra. Aš linkęs tikrai prisiekti, bet konsultacijose esu. Ir tariamės su žmona, kaip reiktų daryti. Galutinio sprendimo nėra“, – sakė jis.

Čia anekdotas yra. Ten galbūt kažkokiai sąmokslo teorijai tinka.

Pats A.Skardžius į kalbas apie galimybę, kad A.Guoga jam užleistų vietą Seime su 15min nesileido.

„Aš pirmą kartą iš jūsų tai girdžiu (kad A.Guoga svarsto atsisakyti mandato – red. past.). Negirdėjau dar tokių. Čia anekdotas yra. Ten galbūt kažkokiai sąmokslo teorijai tinka. Atsiprašau, negaliu kalbėti dabar“, – sakė A.Skardžius ir atsisveikino.

Klausiamas, ar A.Guoga su juo apie tai nekalbėjo, Seimo narys tikino, kad tikrai ne.

L.Kukuraitis abejojo, bet dirbs

Savo ruožtu dabartinis socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, dalyvavęs Seimo rinkimuose su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, ir viešai svarstęs, ar tikrai nori dirbti Seime, apsisprendė parlamentaro mandato neatsisakyti.

„Taip, dirbsiu (Seime – red. past.) dėl pradėtos socialinės politikos tęstinumo“, – 15min teigė L.Kukuraitis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Linas Kukuraitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Linas Kukuraitis

Jie su A.Guoga yra tarp vienuolikos politikų, kurie iki šiol nėra atsiėmę Seimo nario pažymėjimų.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) juos naujai išrinktiems parlamentarams dalijo prieš savaitę. Tačiau ne visi parlamentarai ceremonijoje galėjo dalyvauti.

Pasak VRK pirmininkės Lauros Matjošaitytės, iki šiol pažymėjimų neatsiėmė ne tik Antanas Guoga ir Linas Kukuraitis, bet dar devyni naujos kadencijos Seimo nariai. Tai liberalas Juozas Baublys, Laisvės partijos atstovai Vytautas Mitalas ir Silva Lengvinienė, „darbietis“ Vigilijus Jukna, savarankiškai išsikėlęs Petras Gražulis, konservatorės Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė ir kandidatė į premjeres Ingrida Šimonytė.

Taip pat pažymėjimų dėl ligos nėra atsiėmę konservatoriai Justas Džiugelis ir Paulius Saudargas.

„Ne, neturim informacijos, kad kuris nors mandato atsisakytų. S.Lengvinienė ir V.Jukna jau pranešę, kada ateis. Matyt, iki penktadienio visi atsiims, nes tie pažymėjimai bus reikalingi balsavimams“, – teigė VRK pirmininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius