Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 25

A.Ramanauskas–Vanagas bus palaidotas Antakalnio kapinėse valstybės vadovų panteone

Vyriausybės spaudos tarnyba žiniasklaidai išplatintame pranešime informuoja, kad Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio gynybos pajėgų vadas Adolfas Ramanauskas–Vanagas bus palaidotas spalio 6 d. Antakalnio kapinėse valstybės vadovų panteone.
Adolfas Ramanauskas-Vanagas
Adolfas Ramanauskas-Vanagas / wikimedia.org nuotr.

Tai buvo nutarta premjero Sauliaus Skvernelio sudarytoje valstybinėje laidojimo komisijoje, kuri skirta buvusio partizanų vado laidotuvėms organizuoti. Į pirmąjį posėdį susirinkę laidojimo komisijos nariai – įvairių valstybės institucijų atstovai – aptarė galimą laidojimo vietą ir datą, kitus organizacinius klausimus.

„Mūsų uždavinys – su derama valstybės pagarba palaidoti šią iškilią ir drąsią asmenybę. Kartu su šeimos nariais komisija vieningai priėjo išvados, kad Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio gynybos pajėgų vadas Adolfas Ramanauskas–Vanagas turi būti palaidotas spalio 6 dieną Antakalnio kapinėse valstybės vadovų panteone“, – sakė Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis.

A.Ramanausko-Vanago palaikai buvo rasti Našlaičių kapinėse Antakalnyje. Palaikų autentiškumas nustatytas atlikus teismo antropologinę analizę, kaukolės ir asmens fotografijų sugretinimus bei DNR tyrimus. Okupacinio režimo sprendimu jis buvo nuteistas mirties bausme 1957 metais.

VIDEO: Svarbiausi A.Ramanausko-Vanago gyvenimo momentai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius