-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 04 /10:37

A.Širinskienės balsu siūlymas atimti iš V.Pranckiečio apsaugą komitete priimtas

„Valstietės“ Agnės Širinskienės balsas nulėmė, kad jos pačios vadovaujamas Teisės ir teisėtvarkos komitetas trečiadienį pritarė pataisai, pagal kurią Seimo pirmininkas būtų išbraukiamas iš valstybės vadovybės apibrėžimo ir privalomai nebesaugomas.
Agnė Širinskienė
Agnė Širinskienė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Už tai, kad pasiūlymui būtų pritarta, trečiadienį komitete balsavo pati A.Širinskienė ir dar keturi komiteto nariai. Prieš taip pat buvo keturi Seimo nariai, o „socialdarbietė“ Seimo vicepirmininkė Irena Šiaulienė susilaikė.

Taigi pačios siūlymo autorės A.Širinskienės balsas lėmė, kad pataisai komitete būtų pritarta, ir ji būtų svarstoma pagrindinėje Seimo posėdžių salėje.

Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė aiškino esą pritarus pasiūlymui Seimo pirmininkas netektų tik sustiprintos apsaugos, bet toliau būtų saugomas taip, „kaip saugomas buvęs Aukščiausios Tarybos pirmininkas“ Vytautas Landsbergis ar kaip būtų saugomas bet kuris Seimo narys, kuriam kyla kokia nors grėsmė.

A.Širinskienės opozicijos lyderis socialdemokratas Julius Sabatauskas teiravosi, ką komiteto pirmininkė sapnavo naktį prieš šios pataisos registravimą.

„Vertinu siūlymą kaip politiškai angažuotą ir visiškai nepagrįstą“, – teigė jis.

Tiesą sakant, šiąnakt rymojau ant Konstitucijos teksto, – teigė A.Širinskienė.

A.Širinskienė tikino, kad išsamiai studijavo Konstituciją ir pagal jos supratimą pagrindiniame valstybės įstatyme esą nurodoma, kad Seimo pirmininkas tėra Seimo posėdžių pirmininkas, kaip ir jo pavaduotojai, o „ne Seimo direktorius“.

„Tiesą sakant, šiąnakt rymojau ant Konstitucijos teksto“, – kalbėjo A.Širinskienė.

Tačiau opozicijos atstovų tokia logika neįtikino. Konservatorė Vilija Aleknaitė-Abramikienė nurodė, kad šiuo siūlymu bus galutinai sumenkinamas Seimo vaidmuo valstybėje.

Kaip antradienį pranešė BNS, A.Širinskienė siūlo panaikinti privalomą apsaugą Seimo pirmininkui.

Teikdama pasiūlymą Vadovybės apsaugos įstatymo naujai redakcijai ji Seimo pirmininko pareigybę siūlo išbraukti iš vadovybės apibrėžimo.

Dabar galiojančiame įstatyme ir svarstomoje redakcijoje numatyta, kad vadovybę sudaro prezidentas, Seimo pirmininkas, ministras pirmininkas ir asmenys, laikinai einantys jų pareigas.

Būtent šiuos asmenis ir saugo Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai.

Seimo valdantieji rudens sesijoje du kartus nesėkmingai bandė atstatydinti dabartinį parlamento pirmininką Viktorą Pranckietį. Šis atsisakė trauktis iš pareigų vasarą naujai koalicijai sutarus, kad Seimo pirmininko postas atitenka Socialdemokratų darbo partijai. V.Pranckietis į Seimą buvo išrinktas su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, bet po konfliktų su sąjungos lyderiu Ramūnu Karbauskiu pasitraukė iš jos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius