Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 05

A.Tapino ir S.Skvernelio kova kelsis į teismą ir prokuratūrą

Žurnalistas Andrius Tapinas antradienį paskelbė, kad dėl premjero Sauliaus Skvernelio padarytos galimai nusikalstamos veikos – šmeižto – jis kreipsis į Vilniaus apygardos prokuratūrą. Be to, jis ketina Vilniaus apygardos teismui įteikti pareiškimą, kuriame atsakovu numatytas Lietuvos Respublikos Seimas, o trečiuoju asmeniu – ministras pirmininkas. Apie tai A.Tapinas prakalbo portale „Delfi“ paskelbtame komentare.
Andrius Tapinas
Andrius Tapinas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Aš norėjau gražiuoju. Kad demokratinės respublikos ministras pirmininkas vis dėlto jaustų atsakomybę už savo žodžius ir nesišvaistytų tuščiais ir neteisingais kaltinimais apie perversmus. Būtų pakakę net neoficialaus atsiprašymo, tiesiog trumpo Sauliaus Skvernelio komentaro, kad visko pasitaiko, emocijų pagautas pasakiau per daug, visko pasitaiko, jokio perversmo nebuvo. Tik tiek“, – antradienį savo feisbuko paskyroje paskelbė A.Tapinas.

„Aš norėjau gražiuoju. Kad Seimo Etikos ir procedūrų komisija įvertintų premjero elgesį ir galbūt pasiūlytų ateityje jam atidžiau rinktis epitetus, skirtus respublikos piliečiams. Tik tiek. Etiką saugantys Seimo narai iš manęs išsityčiojo, pažemino nustatę diagnozę mano psichikai ir net rimtai nesvarstė galimybės pradėti tyrimą dėl politiko Skvernelio elgesio. Buvo aiškiai parodyta – prieš mus nepašokinėsi“, – tęsė jis.

Vėliau „Delfi“ buvo paskelbtas komentaras, kuriame žurnalistas nurodė, kad dėl premjero galimai padarytos nusikalstamos veikos jis kreipsis į Vilniaus apygardos prokuratūrą. Taip pat ir į Vilniaus apygardos teismą.

Dar sausį argumentuodamas paskleista tikrovės neatitinkančia, garbę ir orumą žeminančia informacija bei šmeižtu, reikalaudamas informacijos paneigimo ir atsiprašymo, A.Tapinas kreipėsi į Vyriausybės kanceliariją.

Kreipdamasis į premjerą Saulių Skvernelį, A.Tapinas per 14 dienų Vyriausybės ir Seimo svetainėse, jų pirmuosiuose puslapiuose, pareikalavo paskelbti tokio turinio tekstą:

„Aš, Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis, 2018 metų gruodžio 6 dieną Seimo Liberalų frakcijos posėdyje paskelbiau tikrovės neatitinkančią, žurnalisto Andriaus Tapino garbę ir orumą žeminančią informaciją: „(Dabar, kas vyks sekmadienį, nesuprantu kodėl mitingas kažkoks ar ten akcija, bet organizuoja ne profsąjungos, organizuoja ponas Tapinas, kuris dabar tampa politiku, nebe žurnalistu. Profesinės sąjungos yra įtrauktos į politiką. Tiesiog, jeigu tokio chaoso tikslas yra pakeisti šalyje teisėtai išrinktą valdžią, tai tą tikslą reikėtų ir įvardinti“.

Neturiu duomenų, kad ponas Andrius Tapinas turėjo tikslą savo veiksmais pakeisti šalyje teisėtai išrinktą valdžią.

Neturiu duomenų, kad ponas Andrius Tapinas vykdo politinę veiklą
Neturiu duomenų, kad ponas Andrius Tapinas buvo gruodžio 9 dienos protesto mitingo organizatorius.

Atsiprašau gerbiamo žurnalisto Andriaus Tapino už šias mano prasimanytas ir, siekiant mano asmeninių politinių tikslų, metant niekuo nepagrįstus kaltinimus ir nepaisant dialogo demokratijos principų, paskelbtas žinias, kuriomis siekiau sumenkinti, paniekinti, pažeminti ir pakirsti pasitikėjimą juo, neva jis padarė sunkų ar labai sunkų nusikaltimą.“

Dar tuomet A.Tapinas skelbė, kad nepaskelbus šio teksto jis būsiantis priverstas kreiptis į generalinį prokurorą dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo dėl šmeižimo, tikrovės neatitinkančių, jo garbę ir orumą žeminančių žinių paskleidimo bei dėl persekiojimo už kritiką.

Apie tai, kad konservatoriai vykdo nuoseklų valdžios pakeitimo planą, o A.Tapino inicijuota streikuojančių mokytojų palaikymo akcija „Paskutinis skambutis“ yra jo suorganizuota, S.Skvernelis užsiminė pernai gruodžio 6-ąją vykusio Liberalų sąjūdžio frakcijos posėdžio metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius