Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 24

A.Veryga žada papildomą psichologinę pagalbą patyrusiems sunkumų dėl koronaviruso

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga žada papildomas nemokamas psichologų konsultacijas patyrusiems sunkumų dėl koronaviruso pandemijos.
Vienišumas
Vienišumas / 123RF.com nuotr.

Anot A.Verygos, nemaža gyventojų dalis susidūrė su psichologinėmis problemomis dėl neužtikrintumo darbe, pavasarį buvusio karantino, saviizoliacijos. Konsultacijas vykdys savivaldybių Visuomenės sveikatos biurai.

„Gyventojai, kurie yra susidūrę su koronaviruso situacijos sukeltu stresu nerimu ar kitais psichologiniais sunkumais, galės gauti daugiau nemokamos psichologų ir psichoterapeutų pagalbos ir konsultacijų. Tokią pagalbą jau rugsėjo mėnesį pradės teikti šalies savivaldybių visuomenės sveikatos biurai“, – spaudos konferencijoje teigė ministras.

Anot jo, pagalbai nereikės gauti papildomo siuntimo ir ji bus anoniminė.

Tokią pagalbą jau rugsėjo mėnesį pradės teikti šalies savivaldybių visuomenės sveikatos biurai.

„Ta pagalba bus anoniminė ir kiekvienas gyventojas galės gauti iki penkių individualių anoniminių psichologų konsultacijų, taip pat vyks tam tikri grupiniai užsiėmimai“, – teigė A.Veryga.

Anot jo, pagalba derėtų pasinaudoti ir „neleisti, kad problemos peraugtų į kažkokias rimtesnes bėdas, dėl kurių gali prireikti psichiatro pagalbos“.

Ministerijos Psichikos sveikatos skyriaus vadovas Ignas Rubikas sako, kad nemokamos paslaugos visuomenės sveikatos biuruose bus pradėtos teigti rugsėjo-spalio mėnesiais ir tai bus grupinės, skirtos veiklos streso ir konfliktų valdymui, emocijų atpažinimui ir raiškai, savitarpio pagalbai.

Žadama, kad grupiniai užsiėmimai truks bent 8 akademines valandas.

SAM atstovų teigimu, šiemet šioms paslaugoms bus skirta apie milijonas eurų, kitąmet ir vėlesniais metais iš biudžeto būtų planuojama skirti po 1,8 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius