-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 09

Agnė Zuokienė kreipėsi į prokuratūrą: „Klauskit, kur 160 dėžių“

Penktadienį feisbuke Vilniaus miesto tarybos narė Agnė Zuokienė paskelbė, kad kreipėsi į prokuratūrą. Su buvusiu Vilniaus meru Artūru Zuoku besiskirianti moteris siekia, kad būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto pasisavinimo iš „Jono Meko vizualinių menų centro“.
Agnė Zuokienė
Agnė Zuokienė / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

15min primena, kad liepos paskutinę dieną A.Zuokienė savo namuose rado maždaug 100 dėžių su, kaip manoma, Jono Meko daiktais, skirtais Jono Meko fondui (JMF). Daiktus iš Užupio gatvės namų pasiėmusi Vilniaus miesto savivaldybė po savaitės juos grąžino JMF. Tačiau daiktus perėmė ne fondas, o „BNA grupės“ vadovas, kadangi teigiama, jog būtent iš šiai įmonei priklausančių patalpų dėžės ir buvo išvežtos.

A.Zuokas viešai paskelbė, kad penktadienį popiet savo namų kieme parodys, kas yra šiose dėžėse. A.Zuokienė rašo, kad dėžių yra daugiau ir dalis jų buvo išvežta į Kauną.

„Galima fluxuoti, tačiau yra teisė, yra tiesa, yra sąžinė. Mano kieme 16 val. prasidės vyro surengtas šou. Noriu iš anksto visus informuoti, kad tai, ką mano vyras parodys žurnalistams 16 val. – neva iš atvertų dėžių – bus mažuma, ne viskas. Vien vakar pilnas autobusas – jei norit nuotraukų – turiu – buvo išvežta į Kauną teisėtiems šeimininkams ir man labai gėda prieš menininkus, kad mano namuose 10 metų gulėjo jų daiktai. Aš tikrai to nežinojau ir labai atsiprašau už savo vyrą“, – rašo A.Zuokienė.

„Jei kam įdomu ne šou, o tikra situacija, tai ir klauskit, kur 160 dėžių. O tiems, kam smagu tik linksmintis – paruošta daug taurių – visi galit ateiti ir lėbauti į Užupio 30 – pasidžiaukit šia diena, o atsakymus pateiks prokuratūra“, – pridūrė A.Zuokienė.

Žemiau esančioje galerijoje – akimirkos iš A.Zuoko surengto daiktų iš pasiimtų ir grąžintų dėžių pristatymo. Nuotraukose galima pamatyti, kaip pati A.Zuokienė stebi renginį pro langą bei jį telefonu fiksuoja.

Vilniaus miesto savivaldybė išvežusi dėžes su, galimai, J.Meko daiktais, tikrino, ar jos nepriklauso savivaldai pavaldaus „Jono Meko vizualinių menų centrui“ (JMVMC), nuo pareigų nušalino direktorių Gintarą Sodeiką. A.Zuokas tą pačią dieną nurodė, kad dėžės priklauso privačiai įsteigtam JMF, tad ir dėžių turinys yra nei savivaldybės, nei JMVMC.

Savivaldybė aiškinosi, ar tarp minimų daiktų nėra ir pačios savivaldybės 2007-aisiais už maždaug 3,8 mln. eurų (tuomet 13 mln. litų) iš J.Meko įsigytos Jurgio Mačiūno „Fluxus“ kolekcijos darbų. Šią kolekciją prižiūri savivaldybės įsteigtas J.Meko vizualiųjų menų centras (JMVMC).

Į ginčą įsitraukus fondo teisininkams, pavyko pasiekti susitarimą. Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis anksčiau nurodė, kad JMF pateikė visą pluoštą 10 metų senumo dokumentų, kurie liudija apie įsigijimą ir tų daiktų turėjimą.

Fondas atsiėmė pareiškimą iš policijos dėl vagystės, P.Poderskis atsiprašė, dėžės ir jų turinys buvo grąžintos JMF, G.Sodeika grąžintas į darbą.

Advokatų surašytame reikalavime, kuris buvo įteiktas pirmadienį savivaldybei, teigiama, kad iš viso buvo 130 dėžių, iš jų 12 dėžių priklausė Rasai Razgaitis, dirbusiai A.Zuoko patarėja ir dirbančiai J.Meko vizualiųjų menų centre projektų vadove. Kitos 118 dėžių – J.Meko fondo nuosavybė, tarp jų atskirai pažymėtos dėžės su asmeniniais Kristijono Kučinsko, Eugenijaus Varkulevičiaus daiktais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius