Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 06 /15:14

Po Zuokų namuose rastų J.Meko daiktų nušalintas Gintaras Sodeika grįžta į darbą, jo atsiprašyta

Skandalas, kurį sukėlė su Artūru Zuoku šiuo metu besiskirianti Agnė Zuokienė, teigdama, kad namuose rado jos šeimai nepriklausančių dėžių su galimai Jono Meko daiktais, įsuko ir J.Meko vizualiųjų menų centro (JMVMC) direktorių Gintarą Sodeiką. Jį savivaldybės vadovai buvo suskubę atleisti, tuomet pasitaisė, kad nušalina nuo pareigų. Antradienį G.Sodeika sulaukė atsiprašymo ir į darbą grįžta.
Gintaras Sodeika
Gintaras Sodeika / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Prieš keletą minučių pasirašiau susipažinimą su aktu, kuriuo esu grąžinamas į darbą ir yra nutraukiamas tyrimas dėl galimo mano pažeidimo“, – 15min sakė G.Sodeika.

Vilniaus savivaldybė praeitą trečiadienį paskubėjo pranešti, kad G.Sodeika atleistas, vėliau savo informaciją patikslinusi, jog JMVMC vadovas yra nušalinamas nuo pareigų. „Toks sprendimas priimtas po to, kai žiniasklaidoje pasirodė informacija, esą dalis privačios J.Meko kolekcijos aptikta privačiuose namuose Užupyje. Vilniaus miesto savivaldybė pasirengusi tarpininkauti, nustatant šios kolekcijos vertę ir sprendžiant dėl tolesnio šios kolekcijos likimo“, – pranešime spaudai rašė savivaldybė.

Tačiau žinia apie tai, kad šie daiktai gali būti dalis Vilniaus savivaldybės daugiau nei prieš dešimtmetį įsigytos „Fluxus“ kolekcijos, nepasitvirtino. Dėžės antradienio rytą grąžintos į „BNA grupės“ patalpas Užupio g. 30.

Plačiau apie tai skaitykite čia: Jono Meko daiktai grąžinti jo vardo fondui, Agnė Zuokienė vėl prisidės prie fondo veiklos

G.Sodeika patvirtino sulaukęs ne tik pranešimo apie grąžinimą į pareigas, bet ir atsiprašymo. „Manau, kad reputacija nukentėjo. Bet šiandien per visą šios istorijos laiką vicemeras, pavaduojantis merą, Vytautas Mitalas man paskambino, mes su juo gražiai pasikalbėjome, jis man pranešė, kad esu grąžinamas, nutraukiamas tyrimas dėl pažeidimo ir manęs asmeniškai savivaldybės vardu telefonu atsiprašė. Tai aš tą atsiprašymą nuoširdžiai priimu, manau, kad tai teisingas žodis. Bet kadangi reputacija buvo šiek tiek pažeminta viešoje erdvėje, manau, kad būtų solidu savivaldybei tą padaryti ir viešai“, – teigė jis.

Tai jis išsakė ir V.Mitalui.

V.Mitalas 15min sakė, kad gavo informacijos, kuri ir lėmė sprendimą G.Sodeiką sugrąžinti į pareigas. „Gavau informaciją, kad visa JMVMC kolekcija yra saugoma, administruojama ir skaitmenizuota. Dėl to priėmiau sprendimą panaikinti direktoriaus nušalinimą nuo pareigų ir apie tai direktorių informavau asmeniškai“, – sakė vicemeras, šiuo metu pavaduojantis merą.

Tačiau, anot V.Mitalo, toliau bus sprendžiama dėl Jono Meko centro efektyvumo, kaip ir klausimai dėl J.Meko įamžinimo, jo kolekcijos tinkamo eksponavimo, nuo jų niekas esą nenusišalina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius