Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2023 09 26

R.Duchnevičius: buvusi merė buvo fikcija, o W.Tomaszevskis ne baisus, tik juokingas

Pavasarį, daugelio nuostabai, meru išrinktas socialdemokratas Robertas Duchnevičius sugebėjo susitarti su daugumą Vilniaus rajono taryboje turinčia LLRA-KŠS – buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis. Darbas judėjo, didesnių susikirtimų per vasarą neįvyko. Iki siūlymo skirti kompensacijas privačius darželius lankantiems rajono vaikams. Čia diskusijos įsismarkavo ir priminė, kad bent jau dalis rajono politikų nė iš tolo nesusitaikė su pralaimėjimu. Meras nuolaidžiauti irgi nepasiruošęs.
Waldemaras Tomaszewskis, Robertas Duchnevič, Marija Rekst
Waldemaras Tomaszewskis, Robertas Duchnevičius, Marija Rekst / 15min montažas

120 eurų siūlymas – mero

Paskutiniame Vilniaus rajono tarybos vasaros posėdyje meras R.Duchnevičius pristatė siūlymą privačius darželius lankančių vaikų tėvams rajone skirti 120 eurų kompensacijas. Tokiu būdu palengvėtų našta tėvams bei padidėtų tikimybė, kad jie savo gyvenamąją vietą deklaruos Vilniaus rajone, o ne sostinėje, kaip yra dažnu atveju iki šiol.

Šis sprendimas itin palankiai sutiktas aplink sostinę išsidėsčiusiose gyvenvietėse – Riešėje, Avižieniuose, Bukiškyje ir t.t. Nes kaip tik čia kuriasi ar jau yra įsikūrusios daug jaunų šeimų, auginančių vaikus. Jiems ir yra aktualiausi klausimai dėl vietų darželiuose ar mokyklose.

Iki šiol Vilniaus rajonui vadovavusi Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) atstovė Marija Rekst negirdėjo gyventojų prašymų ir teiginių, kad poreikis darželiams rajone kur kas didesnis, nei savivaldybė mėgina parodyti.

Ypač didelio pasipiktinimo būta, kai 2020 m. sausio 31-osios posėdyje tuometė merė pareiškė: „Aš tik priminsiu jums, kad tie sąrašai buvo išgalvoti, vaikai be tėvelių“. Tai buvo skirta tėvų bendruomenei iš Rastinėnų. Įžeisti tėvai reikalavo atsiprašymo, bet jo nesulaukė.

(Ne)susitaikymas su rinkimų baigtimi?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius