Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 02 14

Akmenės rajone paskelbta gripo epidemija

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC) informuoja, kad daugiau nei pusė (32 iš 60) savivaldybių paskelbė gripo epidemiją. Pranešime rašoma, kad praėjusį antradienį ji paskelbta Akmenės rajone.
Liga
Liga / 123rf.com

NVSC duomenimis, 2019 m. šeštąją savaitę bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 159,5 atv. 10 tūkst. gyventojų, didžiausias – Klaipėdos apskrityje (195,5 atv. 10 tūkst. gyventojų), mažiausias – Utenos apskrityje (104,2 atv. 10 tūkst. gyventojų). 2018 m. šeštąją savaitę Lietuvoje sergančiųjų buvo šiek tiek daugiau – 185,2 atv. 10 tūkst. gyventojų, didžiausias – Telšių apskrityje (230,5 atv. 10 tūkst. gyventojų), mažiausias – Utenos apskrityje (143,4 atv. 10 tūkst. gyventojų).

VIDEO: Kaip pačiam susirgus gripu neužkrėsti aplinkinių?

Palyginti su sergamumu penktąja savaite (2019 m. sausio 28 d.–vasario 3 d.), bendras sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis Lietuvoje penktąją savaitę buvo 178,7 atv. 10 tūkst. gyventojų, iš to matyti, kad sergamumas sumažėjo.

Sergamumas gripu ir ŪVKTI 2019 m. šeštąją savaitę skirtingose apskrityse ir visoje Lietuvoje.

NVSC lentelė/Sergamumas gripu Lietuvos apskrityse
NVSC lentelė/Sergamumas gripu Lietuvos apskrityse

Primenama, kad sergamumas gali būti laikomas epideminiu, kai sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 procentų visų registruotų gripo ir ŪVKTI atvejų. Vertindami sergamumą kaip epideminį, NVSC specialistai taip pat atsižvelgia į atitinkamus administracinei teritorijai būdingus neepideminio laikotarpio sergamumo rodiklius, sergamumo dinamiką ir kitus ypatumus.

Tyrimų duomenimis nustatyta, kad epideminis laikotarpis vidutiniškai trunka 9,5 savaites. Epidemijos pradžia – 3-a savaitė, pabaiga – 12-a savaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius