Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 06

Aleksoto VVG vadovas jaučia spaudimą išeiti iš darbo, Kauno vicemeras atkerta, kad galimi jo interesai – sąmokslo teorijos

Kauno Aleksoto vietos veiklos grupei vadovaujantis Arūnas Samochinas teigia jaučiantis iš Kauno valdžios kabinetų sklindantį spaudimą trauktis iš pareigų. Su valdoma asociacija laimėjęs europinį projektą, jis mano, kad vicemeras Mantas Jurgutis tame gali turėti savų interesų. M.Jurgutis visa tai vadina sąmokslo teorijomis. Vis dėlto A.Samochinu nepasitikima – ketinama inicijuoti auditą.
Arūnas Samochinas ir Mantas Jurgutis
Arūnas Samochinas ir Mantas Jurgutis / 15min montažas

Į 15min redakciją vasario pradžioje besikreipęs nuo 2015 metų veikiančios Aleksoto vietos veiklos grupės (VVG) pirmininkas A.Samochinas papasakojo, pastaruoju metu jaučiantis spaudimą apleisti pareigas.

VVG steigėjais bei nariais yra Kauno miesto savivaldybės administracija, Aleksoto bendruomenės centras, Didžiojo Aleksoto draugija, Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacija, Kauno miesto Aleksoto seniūnijos Naugardiškių bendruomenė, Marvelės bendruomenės centras, Jiesios bendruomenė, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai bei Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Arūnas Samochinas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Arūnas Samochinas

Iki 2020 metų VVG skirstė paramą Aleksoto teritorijoje esančioms įstaigoms, kurios atsakydavo į paskelbtus kvietimus.

Bendra suma, kuri VVG buvo patvirtinta 2015–2020 metų strategijos įgyvendinimui – 1 016 250 eurų. Pagrindinės veiklų projektų kryptys buvo trys.

„Kadangi finansavimo periodu privalome pasiekti išsikeltus tikslus, o soc. projektų pareiškėjų nebuvo, nutarėme konsoliduoti visus 3 projektus į vieną, keisti VVG strategiją ir patys dalyvauti projekte. Po ilgų peripetijų projektą pavyko laimėti. 2020 metų gruodžio 28 dieną pasirašėme finansavimo sutartį su Europos socialinio fondo agentūra (ESFA)“, – ėmė pasakoti A.Samochinas.

Tačiau šiemet tarp VVG pirmininko ir savivaldybės atstovų VVG valdyboje, kurią sudaro A.Samochinas, Vilma Litvaitienė, Rasa Šnapštienė, M.Jurgutis, Evelina Revuckaitė, Gintautas Ruminas, Rita Jonaitienė, Benjaminas Žemaitis ir Evaldas Sauliūnas, rodos, perbėgo juoda katė.

„Laimėtu projektu ketiname įgyvendinti vaikų techninės kūrybos centrą „Kids go Tech“. Projekto rezultatas – 134 vaikai iš soc. atskirties šeimų 16 mėnesių, 5 dienas per savaitę lankytų šį centrą.

Iš pradžių savivaldybės atstovai teigė, kad tas projektas neįdomus ir nereikalingas, kai pasisakiau negi jie eina apskritai prieš tai, kad ES paramos struktūrų lėšos nebūtų investuojamos Kaune, į vaikų ugdymą, persigalvojo, – projektas geras, Kaunui jo reikia. Tik tuomet jau pareiškė, kad aš netinku kaip jo vadovas. Dėl galimo neva neskaidrumo. Kai klausiau, kas bus neskaidru, tai pasakė, kad galimai bus neskaidrūs viešieji pirkimai.

Manau, kad Kauno vicemeras Mantas Jurgutis turi asmeninių interesų tame. Kaip galima kalbėti apie skaidrumą, neskaidrumą, jei projektas net nepradėtas vykdyti? Čia yra vieno asmens abejonės – Manto Jurgučio, kuris yra, mano galva, suinteresuotas „pasistatyti“ savo žmones, nes pats turi įsteigęs viešą įstaigą „Kauno jaunimo slėnis“, kuri, faktiškai tą patį vykdo, labai panašias veiklas. Ir jis yra Aleksoto VVG valdybos narys, dirba vicemeru su 12 klasių išsilavinimu“, – nesutarimų esmę 15min perteikė A.Samochinas.

Kaip galima kalbėti apie skaidrumą, neskaidrumą, jei projektas net nepradėtas vykdyti?

Įžvelgė vieno žmogaus prieštaravimą

Jis prisiminė pradžių pradžią, kai projekto reikalai dar strigo – Vidaus reikalų ministerija nelabai norėjo, anot A.Samochino, „projekto palaiminti“, tad buvo prašoma pagalbos – pernai rugpjūtį el. laišku kreiptasi į abu Kauno vicemerus – M.Jurgutį ir Andrių Palionį.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mantas Jurgutis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mantas Jurgutis

„Pastarasis bent jau paskambino į ministeriją, pasiteiravo, o M.Jurgutis atrašė, kad tokio projekto Kaunui nereikia, tiksliau – „kadangi Steam centrų koncepcija yra atskiras prioritetas švietime ir siejasi su „Mokslo salos“ atsiradimu, nemanau, kad reikia dabar daryti šį projektą ir dar už tokias sumas“ (A.Samochinas žurnalistei parodė tai įrodantį susirašinėjimą su M.Jurgučiu – aut. past.).

Vėliau Vidaus reikalų ministerija ir ESFA mūsų projektą patvirtino. Jau turėjome pradėti jį vykdyti, bet kadangi iškilo toks nemalonus dalykas, viskas yra pristabdyta. Vienas žmogus kritiškai nusiteikęs tiek projekto, tiek mano atžvilgiu“, – įsitikinęs A.Samochinas.

Anot jo, buvo šaukiama Aleksoto VVG valdyba, kuriai teko pristatinėti projektą.

„Valdybos susirinkimo metu kalbėjo Evelina Revuckaitė (Kauno miesto savivaldybės Strateginio planavimo, analizės ir programų valdymo skyriaus vedėja – aut. past.), kuri yra tiesioginė M.Jurgučio pavaldinė savivaldybėje, bei yra, bent jau buvo, jo minėtos VšĮ direktorė. Tuomet viskas buvo atiduota spręsti keliems savivaldybės skyriams. Kai šie nieko blogo neaptiko, galiausiai nusprendė, kad projektas geras, M.Jurgutis pakeitė plokštelę – blogas vadovas. Pats sau paprieštaravo.

Turi būti kažkoks motyvas, argumentas, kodėl žmogus susigalvoja, kad iš pradžių projektas nereikalingas, o vėliau, po pokalbio su manimi, apsigalvoja – reikalingas, bet tu kaip vadovas nebereikalingas“, – emocingai kalbėjo A.Samochinas.

Užtarimo nesulaukė ir apsilankęs pas merą

Norėdamas pasiaiškinti situaciją, sklindančias kalbas dėl galimo jo atstatydinimo, A.Samochinas susitiko su Kauno miesto meru Visvaldu Matijošaičiu, tačiau iš jo išgirdo tą patį.

„Nustebau, nes likau neišklausytas. Niekas nenorėjo gilintis“, – teigė A.Samochinas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Arūnas Samochinas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Arūnas Samochinas

Susitikime kartu su V.Matijošaičiu ir M.Jurgučiu dalyvavęs savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas neva tiesiai šviesiai pasiūlė A.Samochinui trauktis iš Aleksoto VVG pareigų savo noru ir užsiminė, kad turi laimėto projekto vykdymui „paruošę savo žmogų“, tikino, jog esą baiminasi dėl galimų blogų projekto padarinių, kad galimai gali būti suteršta „Vieningo Kauno“ reputacija (A.Samochino žmona – savivaldybės darbuotoja ir „Vieningo Kauno“ narė).

„Vilius Šiliauskas aiškiai įvardijo, tiesiai šviesiai: „Tu pasitrauki, mes, kaip savivaldybė, skiriame savo žmogų“. Jie nesuvokia, kad į vadovus asmenį gali deleguoti ne tik jie, bet ir verslo ar bendruomenių atstovai. Tai nėra savivaldybės valdoma asociacija, kai vienašališkai galima sprendimus priimti. O štai jie jau sustrategavę, kad skiria savo žmogų į mano vietą. Absurdas.

Meras pats mažai kalbėjo. Susėda trys tokie, kaip iš filmo „Krikštatėvis“, įdomiu tonu ir stotu, net bandydami žeminti, pareiškia. Krabų lygio dalykas“, – susitikimo emociją perteikė A.Samochinas.

Susėda trys tokie, kaip iš filmo „Krikštatėvis“, įdomiu tonu ir stotu, net bandydami žeminti, pareiškia.

Tame susitikime su meru ir administracijos direktoriumi, anot A.Samochino, aiškiai nuskambėjo mintis, kad Aleksoto VVG laimėtas projektas bus įgyvendintas, tačiau be jo, kaip vadovo.

„Pinigų nebuvo, – nereikėjo, dabar pinigai atėjo, sako, pasitrauk, dabar mes čia būsim“, – stebėjosi A.Samochinas.

Nepasitiki nuo pat pradžių

Pasak Aleksoto VVG pirmininko, per pastarąjį, vasario 1-ąją vykusį, VVG valdybos susirinkimą buvo prasitarta apie neeilinio VVG narių susirinkimo reikalingumą. Jame neva būtų svarstomas galimas vadovo atšaukimas iš pareigų. Kiti valdybos nariai, A.Samochino teigimu, liko nustebę.

„Kiek žinau, buvo pakviesti (savivaldybės atstovų – aut. past.) pokalbiui asmeniškai keli VVG nariai“, – patikino A.Samochinas.

Neeilinio susirinkimo data dar nėra numatyta, tad A.Samochinas nežino, ko laukti ir tikėtis.

„Jei padarys spaudimą steigėjams, mane pašalins, – teigė A.Samochinas, trejų metų Aleksoto VVG vadovo kadencijai išrinktas 2019 metų gegužę. – Man peršasi tik viena išvada – mano nuomone, tiek M.Jurgutis, tiek E.Revuckaitė turi savų interesų. Gal jis tą Nemuno saloje planuojamą visos Lietuvos vaikų techninės kūrybos centrą žada įgyvendini per savo „Kauno jaunimo slėnį?“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mantas Jurgutis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mantas Jurgutis

Iš šių metų vasario 1 dieną vykusio Aleksoto VVG valdybos posėdžio protokolo matoma, kad M.Jurgutis išsakė mintį, jog tas pats asmuo neturėtų būti ir VVG pirmininkas, ir VVG valdybos pirmininkas, ir vadovauti projekto įgyvendinimui.

Kėlė jis ir atsakomybės klausimą: kas turės grąžinti pinigus, jei bus rasti pažeidimai vykdant projektą – ar ši atsakomybė kris dalininkams?

Aleksoto VVG laimėto projekto vertė – 327 tūkst. eurų. Finansuoja jį ESFA, pati Aleksoto VVG turi prisidėti 7,5 proc. sumos. Projektas turi būti įgyvendintas iki 2022 metų gruodžio 31 dienos.

M.Jurgutis: „Spaudimo ministerijai nedaryčiau“

15min išsiuntė užklausas visiems A.Samochino istorijoje minimiems asmenims – M.Jurgučiui, E.Revuckaitei, V.Šiliauskui bei V.Matijošaičio atstovui spaudai.

Visų jų vardu išsamų šios susiklosčiusios istorijos vertinimą pateikė visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ valdybos narys, Kauno vicemeras M.Jurgutis.

Paklaustas, kodėl iš A.Samochino pasakojimo susidarė įspūdis, kad kol nebuvo patvirtintas projektas „Kids go Tech“, savivaldybės jis nedomino, netgi siūlyta atsisakyti jo, tačiau projektą laimėjus, retorika pasikeitė, bet ėmė nebeįtikti asmuo, kuris vadovaus to projekto įgyvendinimui, M.Jurgutis atsakė, kad susidaręs įspūdis yra visiškai klaidingas, neturintis nieko bendra su tikrove.

„Aleksoto VVG vadovas A.Samochinas tąkart (pernai rugpjūtį – aut. past.) kreipėsi su gana dviprasmiškai skambančiu prašymu, kad imčiausi tarpininko rolės, kreipdamasis į Vidaus reikalų ministeriją dėl jam iškilusių sunkumų ar nesusikalbėjimų. Savo darbe taikau aukščiausius etikos standartus, todėl tokį prašymą traktavau kaip raginimą daryti savotišką spaudimą ministerijos tarnautojams. Esu įsitikinęs, kad tai viršytų man suteiktus įgaliojimus ir galimai prilygtų piktnaudžiavimui pareigomis, todėl nuo tokių veiksmų iškart atsiribojau ir to niekada nedaryčiau.

Tokie kreipimaisi man apskritai nėra priimtini ir, manau, kad panašios praktikos privalo būti išgyvendintos ir Aleksoto VVG veikloje. Jos pagrindinė funkcija – organizuoti veiklą, koordinuoti projektų atranką bei užtikrinti jų kuravimą, bet ne patiems teikti projektus“, – patikino M.Jurgutis.

Teigia, kad A.Samochinas negavo valdybos pritarimo

Pasak jo, A.Samochinas padarė absoliučiai klaidingą interpretaciją, – projektas nėra blogas ir iniciatyva iš esmės naudinga bei reikalinga, tačiau daug svarbesnis klausimas – kaip jis rengiamas ir vykdomas.

Trūksta, M.Jurgučio teigimu, elementaraus situacijos aiškumo.

„Kol kas panašėja, kad tai yra vienasmenės ambicijos rezultatas. Sprendimas priimtas deramai neinformavus Aleksoto VVG valdybos narių ir negavus jų oficialaus pritarimo. Juk galutiniame rezultate atsakomybę už tai solidariai turės prisiimti visi organizacijos nariai.

Paprastai tariant, pagal šios asociacijos įstatus, visiems sudaromiems sandoriams, kurių vertė didesnė kaip 3 tūkst. eurų, turi pritarti organizacijos valdyba. Tuo metu A.Samochinas individualiai nusprendė ir ėmėsi veikti: sudarė projekto „Kids go tech“ finansavimo sutartį su ESFA, neturėdamas valdybos pritarimo.

Maža to, be valdybos žinios jis pats save įdarbino projekto vadovu, nors tam galėjo būti skelbiama ir atranka. Visiškai natūralu, kad tokia savivalė kelia pagrįstų abejonių dėl skaidrumo ir apskritai dėl motyvų imtis tokios veiklos. Juolab, kad bendra projekto vertė šiuo atveju siekia daugiau kaip trečdalį milijono eurų“, – abejones išsakė M.Jurgutis.

M.Jurgutis: „Tai yra vienasmenės ambicijos rezultatas“.

Anot jo, vaikams užimtumo ir turiningų veiklų tikrai nebus per daug, todėl dabar, kai sutartis jau pasirašyta ir finansavimas užtikrintas, būtų prasminga projektą įgyvendinti, tačiau labai svarbu užtikrinti maksimalų skaidrumą bei ekonominį efektyvumą.

„Ir šioje vietoje tikrai nevertėtų ieškoti nesamų sąsajų su viešąja įstaiga ar kitais juridiniais asmenimis. Sutartį su ESFA sudarė Aleksoto VVG ir tik ši asociacija privalės ją įgyvendinti. Šias interpretacijas dėl mano galimų interesų prilyginčiau sąmokslo teorijoms ir absurdiškoms intrigoms, kurios niekaip nesusijusios su tikrove.

Visą informaciją apie „Kauno jaunimo slėnį“ esu pateikęs viešai savo viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje. Konfliktas čia tiesiog neįmanomas, nes ši viešoji įstaiga seniai nevykdo jokios veiklos ir, galiu užtikrinti, kad minėto projekto srityse nedirbo, nedirba ir nedirbs. Evelina Revuckaitė pavaldi savivaldybės administracijos direktoriui. Savo darbu ji pelniusi tik gerus atsiliepimus bei vertinimus. Su „Kauno jaunimo slėniu“ ji nebeturi jokių sąsajų nuo 2019 metų liepos“, – kaltinimus dėl savų interesų atmetė vicemeras.

A.Samochino teorija, kad „Kauno jaunimo slėnis“ gali būti susietas su Lietuvos vaikų techninės kūrybos centro projektu Nemuno saloje, jam priminė balandžio 1-osios pokštą.

„ES finansuojamą projektą „Mokslo ir technologijų populiarinimo centro Kaune sukūrimas“ įgyvendina viešoji įstaiga „Mokslo ir inovacijų sklaidos centras“, su kuria savivaldybė, kaip projekto partneris, sudariusi jungtinės veiklos sutartį. Įstaigos pagrindinis dalininkas yra Švietimo, sporto ir mokslo ministerija.

Bendrai visoje Lietuvoje veiks 10 STEAM centrų, o „Mokslo saloje“ įsikurs nacionalinis STEAM centras. Savivaldybė pati viena jokių sprendimų čia priimti negali. Kas bus vykdoma „Mokslo saloje“, reglamentuota projekto finansavimo sutartyje ir įstaigos veiklos strategijoje. Jūsų minima VŠĮ jokiais atvejais nevykdys su Mokslo ir technologijų populiarinimo centro veikla susijusių projektų ir veiklų“, – garantavo M.Jurgutis.

Ketina inicijuoti auditą

M.Jurgutis priminė, kad visi svarbiausi sprendimai dėl Aleksoto VVG valdymo priimami narių susirinkime (nubalsavus daugumai), kur Kauno savivaldybė turi tik vieną balsą, tad savivaldybė neturi galių vienasmeniškiems sprendimams.

Juolab, kad, anot M.Jurgučio, jokių konkrečių sprendimų dėl Aleksoto VVG vadovo šiai akimirkai nėra priimta ir kol kas vienintelis labai aiškus ir tikslingas ketinimas, jeigu tam pritars kiti asociacijos nariai, yra inicijuoti auditą, kuris atsakys į visus kylančius klausimus, susijusius su šiuo projektu bei Aleksoto VVG vadovo veikla.

„Iki šiol į savo paklausimus apie minėtą projektą negauname aiškių atsakymų, todėl, stokodami informacijos, negalime būti tikri, kad asociacijos veikla vykdoma tinkamai.

Abejonių neišsklaido ir dar viena svarbi detalė: peržiūrėjus ir įvertinus minimo projekto viešųjų pirkimų planą, paaiškėjo, kad aviasimuliatoriaus ir autosimuliatoriaus įsigijimo vertė yra didesnė negu šios įrangos nusidėvėjimas per projekto ataskaitinį laikotarpį, todėl šio turto likutinę vertę vėliau turės padengti pati Aleksoto VVG. Aviasimuliatoriaus likutinė vertė numatoma 15 tūkst. eurų, o autosimuliatoriaus – 8,8 tūkst. eurų. Taigi iš viso – 23,8 tūkst. eurų. Tai yra papildomi finansiniai įsipareigojimai, kurie galiausiai teks asociacijos nariams. Apie tokius A.Samochino su ESFA suderintus įsipareigojimus nebuvo informuoti nei nariai, nei valdyba.

Be to, apskritai nėra narių susirinkimo pritarimo, kad brangiai kainuojančią įrangą reikėtų pirkti, o ne nuomotis reikiamam veiklos laikotarpiui. Juolab, kad būtent tokią galimybę rekomendavo ir pati ESFA. Aleksoto VVG vadovas į agentūros pastabas neatsižvelgė ir vis tiek asmeniškai nusprendė ją pirkti“, – konkretumo ėmėsi M.Jurgutis.

Anot jo, šiuo metu kaip tik kyla naujų abejonių dėl valdybos posėdžių teisėtumo, nes paaiškėjo, kad iki šiol galimai nėra oficialiai patvirtinto, teisėto valdybos pirmininko.

„Antai šių metų vasario 8-ąją asociacijos „Narsiečių bendruomenė“ vadovė, valdybos pirmininkė Vilma Litvaitienė viešu laišku Aleksoto VVG valdybos nariams patvirtino, kad minėtų pareigų nėjo ir neketina eiti, nėra mačiusi tai patvirtinančio protokolinio dokumento. Tuo metu A.Samochinas iki tol teigė, esą būtent V.Litvaitienė ėjo pirmininkės pareigas. Panašu, kad netgi „Narsiečių bendruomenė“ nėra formaliai įtraukta į Aleksoto VVG narių gretas“, – tai, kad tik kelią klausimus, patikino Kauno vicemeras.

Kyla naujų abejonių dėl valdybos posėdžių teisėtumo.

Vis dėlto, jis pripažino, kad abejonės dėl galimo A.Samochino veiklos neskaidrumo šiuo metu – be konkrečių faktų. Į daug ką atsakyti galėtų tik asociacijos audito išvados.

Paklaustas, ar savivaldybė išties jau yra numačiusi kandidatūrą, kuri galėtų užimti A.Samochino vietą, M.Jurgutis pakartojo, kad apie tai galvoti – anksti: „Veiksime remiantis patvirtintais faktais, bet ne emocijomis“.

Anot vicemero, su kitais Aleksoto VVG valdybos nariais kalbama tik apie principinį klausimą – patį organizacijos valdymą, profesionalumo stoką, nesureikšminant vienos ar kitos asmenybės.

M.Jurgutis: „Spaudimo nėra, tik keliami klausimai“

Paklaustas, ar išties iš savivaldybės pusės daromas spaudimas A.Samochinui, siūloma jam savo noru pasitraukti iš pareigų, M.Jurgutis patikino, kad jokio spaudimo nėra ir negali būti. Neva dalininkų, steigėjų bendravimas su vykdančiuoju vadovu, klausimų kėlimas jam yra elementarus darbinis procesas.

„Mums reikalingi konkretūs faktai – norime vertinti aiškius duomenis, bet ne emocijas. Sprendimai galės būti priimti tik atlikus detalų įstaigos veiklos auditą, kuomet paaiškės, ar nebuvo nusižengta organizacijos įstatams, Aleksoto VVG vidinių procedūrų tvarkai, galiausiai – ar neviršyti vadovui suteikti įgaliojimai.

Remdamiesi audito išvadomis, formuosime savo nuomonę ir teiksime siūlymus kitiems dalininkams. Tad šiuo atveju galima įžvelgti priešingą veiksmą – savotišką spaudimą savivaldybės atstovams, bandant įžvelgti nesamą klastą ir „pritempti“ niekuo nesusijusias asmenines aplinkybes, nukreipiant dėmesį nuo keliamų klausimų“, – teigė M.Jurgutis.

Pasak jo, apie A. Samochino vadybinius gebėjimus bei kompetencijų lygį kauniečiai ir ne tik turėjo progos susidaryti nuomonę, matydami, kaip jam sekėsi paskutinius kelerius metus vadovauti viešajai įstaigai „Nacionalinis žiedas“ Kačerginės apylinkėse.

Tuomet dalininku buvęs Kauno miestas pilnai įvykdė savo įsipareigojimus – įmokėjo 200 tūkst. eurų įnašą. Vienintelėje Lietuvoje žiedinių lenktynių trasoje nuolat vykdavo sporto ir pramoginiai renginiai, lenktynininkų treniruotės, tačiau net ir to nepakako, M.Jurgučio teigimu, šiai erdvei deramai prižiūrėti ir bent kosmetiškai sutvarkyti.

„Automobilių sporto atstovai šiandien atvirai pripažįsta, kad dabartinė „Nemuno žiedo“ situacija tiesiog nepavydėtina – trasa vietomis netgi kelia realų pavojų, tad artimiausiu metu prireiks nemažų investicijų jai bent kiek pagerinti.

Matydamas tokį neūkiškumą, Kaunas pernai pasitraukė iš dalininkų, o šiuo metu viešajai įstaigai „Nacionalinis žiedas“, teismo sprendimu, iškelta bankroto byla. Nenorėtume, kad tokia pati situacija pasikartotų ir Aleksoto VVG“, – ankstesnę istoriją, su kuria susijęs A.Samochinas, prisiminė M.Jurgutis, pabrėžęs, kad aukštąjį išsilavinimą jis žada įgyti dar šiemet – taip atšauta į A.Samochino pastabą dėl to, kad vicemeras tėra baigęs vidurinę mokyklą.

Atsakydamas į pastarąją M.Jurgučio pastabą, A.Samochinas 15min žurnalistei paaiškino, kad paskutiniame „Nacionalinio žiedo“ dalininkų susirinkime, kuomet Kauno miesto savivaldybė kitiems dalininkams paskelbė, kad pasitraukia iš įstaigos dalininkų, administracijos direktorius V.Šiliauskas pasakęs, jog „Nacionalinio žiedo“ vadovui – A.Samochinui, jokių priekaištų savivaldybė neturi, „su juo buvo viskas gerai“, kad pasitraukti nuspręsta dėl kitų dviejų dalininkų – šie nevykdė pradinių įsipareigojimų.

Paklaustas, kokia gi vis dėlto katė perbėgo tarp jo ir A.Samochino, ar A.Samochino ir savivaldybės, M.Jurgutis patikino, kad niekad nesivadovauja asmeniškumais.

„Nesiimu inicijuoti sprendimų, tik keliu pagrįstus klausimus. Kauno miesto savivaldybė, kaip ir kiti dalininkai, kasmet moka nario mokestį VVG. Čia kalbame apie mokesčių mokėtojų pinigus, todėl visi turime jausti vienodą atsakomybę už tai ir negalime į tokius dalykus žiūrėti pro pirštus. Natūralu, kad prašant ir negaunant informacijos, rišlus dialogas paprasčiausiai neįmanomas. Tai patiriu ne tik aš, bet ir dalis kitų valdybos narių, kurių iš viso yra devyni.

Peršasi įspūdis, kad tokia emocionali Aleksoto VVG pirmininko reakcija yra ne kas kita, kaip bandymas nukreipti dėmesį nuo galimų problemų ir jų sprendimo esmės“, – nuomonę išsakė M.Jurgutis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius