-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 05

Algirdas Butkevičius: kas gali paneigti, kad prieš D.Bradauską kovoja interesų grupės?

Su įtariamu padarius tarnybinį nusižengimą Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) vadovu Dainoru Bradausku gali siekti susidoroti interesų grupės, sako socialdemokratų vadovas, Seimo narys Algirdas Butkevičius.
Algridas Butkevičius ir Dainoras Bradauskas
Algirdas Butkevičius ir Dainoras Bradauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kažkaip ramiai buvo išieškota iš kai kurių akcininkų susimokėti kai kuriuos milijoninio dydžio nesumokėtus mokesčius, bet, aišku, tas viešai nebuvo pareikšta. Tai kas gali paneigti šiandien, kad tai nėra tam tikra kova, vykdoma prieš jį, pasinaudojant valdžių kaita?“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė A.Butkevičius.

„Bet aš norėčiau paprašyti vieno dalyko, kad mažiau būtų spekuliacijos, kad mažiau būtų įvairių interpretacijų. Palaukime, tyrimas pasibaigs ir tikrai bus sudėti taškai ant „i“, – pridūrė jis.

Pasak A.Butkevičiaus, D.Bradausko vadovaujama inspekcija pernai iš įvairių asmenų išieškojo apie 220 mln. eurų ir priskaičiavo 480 mln. eurų papildomų mokesčių.

Socialdemokratai ketvirtadienį išplatino pareiškimą, kuriame pabrėžiama, kad D.Bradauskas niekada nebuvo šios partijos narys.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) informaciją gavusi Finansų ministerija trečiadienį pradėjo tarnybinį patikrinimą dėl galimo D.Bradausko tarnybinio nusižengimo. Pradėjus tyrimą jį pareigose pakeitė Vygantas Ivanauskas.

VMI vadovu D.Bradauskas paskirtas 2015 metais. Situaciją dėl nušalinimo nuo pareigų jis žada komentuoti pirmadienį.

D.Bradauskas yra socialdemokratų eksparlamentaro Broniaus Bradausko sūnus. Pastarasis portalui delfi.lt teigė, kad STT raštas Finansų ministerijai gali būti susijęs su konfliktu tarp vienos didžiausių Lietuvoje verslo grupių valdančios bendrovės „Vilniaus prekyba“ akcininkų Mindaugo Marcinkevičiaus ir Nerijaus Numavičiaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius