-65% metinei prenumeratai! Išskirtinis pasiūlymas.
Išbandyti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 01 18

Alytaus savivaldybė seniūnaičio rinkimuose ragino balsuoti už vicemerės partnerį

Alytaus miesto savivaldybės feisbuko puslapis paragino Senamiesčio bendruomenės gyventojus jau buvusiuose seniūnaičio rinkimuose balsuoti už kandidatą Mindaugą Šimą, vicemerės Jurgitos Šukevičienės partnerį. Socialdemokratė teigia reklamuoti gyvenimo draugo neprašiusi. Negana to, domėjosi, ar nebus konflikto, jei jis kandidatuosiąs. Savivaldybės administracija informuoja, kad būtų viešinami visi, siekiantys tapti seniūnaičiais, bet norą pareiškė tik vienas.
Alytaus miesto vicemerė Jurgita Šukevičienė
Alytus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sausio 14 dieną savo Alytaus miesto savivaldybės feisbuko paskyroje buvo pasidalyta kvietimu Senamiesčio seniūnaitijos gyventojams „aktyviai dalyvauti rinkimuose ir balsuoti už į šias pareigas pretenduojantį kandidatą“. Vienintelis asmuo, pareiškęs norą užimti šias pareigas, – vicemerės J.Šukevičienės gyvenimo draugas M.Šima.

15min nuotr./Alytaus miesto savivaldybės skelbimas feisbuke
15min nuotr./Alytaus miesto savivaldybės skelbimas feisbuke

Alytiškiams toks ryšys sukėlė klausimų ir nuogąstavimų dėl nepotizmo. „Socdemai savivaldybę pavertė nuosavu uabu?“ – klausia vienas komentatorius.

„Ne gėda, kai žmona sėdi savivaldybėj ir vyrui reklamą daro?“ – prideda kitas.

Tai kad kažkas prašytų pareklamuoti ir įdėtų? Tai tikrai būtų labai naivu, – teigė vicemerė.

Domėjosi, ar nekils konflikto

Susisiekus su vicemere J.Šukevičiene, ši teigė, kad prieš partneriui nusprendus kandidatuoti konsultavosi su savivaldybės sekretoriatu, ar nebus interesų konflikto.

„Gavau atsakymą, kad viskas gerai. Į tokius dalykus žiūriu labai rimtai. Man tikrai ne tas pats, kad nebūtų kokio supainiojimo. (...) Mane patikino, kad tikrai nekils (problemų. – red.)“, – kalbėjo ji.

Jos teigimu, esą naivu manyti, kad pati vicemerė prašė savivaldybės agituoti už jos vyrą.

„Manau, kad kiekvienas žmogus supranta, kad ta visuomeninė pozicija yra visiškai neapmokama, kad turbūt savivaldybės tinklalapis yra taip reglamentuotas ir stebimas... Tai kad kažkas prašytų pareklamuoti ir įdėtų? Tai tikrai būtų labai naivu“, – pasakojo vicemerė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Alytus
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Alytus

Pats M.Šima taip pat tikina neprašęs J.Šukevičienės jį viešinti ar reklamuoti.

„Oi ne, tikrai neprašiau“, – teigė jis.

„Kiek žinau, pagal tvarką informacijos apie vykstančius rinkimus, kas juose dalyvauja, savivaldybė negali nepaskelbti. Kitaip reikėtų šitą visą situaciją traktuoti“, – pridėjo M.Šima.

Pasak jo, seniūnaičiu tapti sugalvojo, nes turi idėjų ir nori šioje pozicijoje išbandyti save.

Reklamuotas vienas, nes vienas kandidatavo

Alytiškiai savivaldybės feisbuko paskyroje taip pat apeliavo į tai, kodėl reklamuojamas tik vienas kandidatas. Pasak savivaldybės Vidaus administravimo skyriaus vedėjos Jūratės Grinienės, taip nutiko, nes tik vienas kandidatas pareiškė norą tapti Senamiesčio seniūnaičiu.

„Yra patvirtintas seniūnaičių rinkimų tvarkos aprašas ir ten aiškiai parašyta, kaip vyksta rinkimai. (...) Sausio 10 dieną buvo skelbiami kandidatų sąrašai ir kiek ten jų būna pasiūlytų, nes siūlosi ne jie patys, o kiti siūlo, tiek ir skelbiam. Kadangi buvo vienas, vieną ir paskelbėm. Jeigu būtų buvę trys, tiek ir skelbtumėme“, – pasakojo savivaldybės atstovė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Alytaus miesto savivaldybė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Alytaus miesto savivaldybė

Ji taip pat pažymėjo, kad artimi kandidato ryšiai su vadovaujančias pareigas savivaldybėje užimančiu asmeniu M.Šimai tapti seniūnaičiu netrukdo.

„Seniūnaičiu negali tapti administracijos direktorius, tarybos narys, karjeros tarnautojas savivaldybės administracijoje. Bet giminystė netrukdo, jei vyras ar dukra, ar tėvas būtų vadovaujančiose pareigose“, – pasakojo G.Grinienė.

Jos teigimu, sausio 15 dieną organizuoti rinkimai įvyko. M.Šima tapo Senamiesčio seniūnaičiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius