Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 10

Ant bankroto slenksčio atsidūrusi Neringos savivaldybė apeliuoja į verslininkų gerumą

Teismo sprendimu už neteisėtai nugriautą restoraną Juodkrantėje įmonei „Meirona“ 1 mln. 150 tūkst. eurų turinti išmokėti Neringos savivaldybė visais būdais bando išvengti gresiančio bankroto. Penktadienį savivaldybė verslininkams pateikė pasiūlymą priteistą sumą sumokėti ne visą iškart, o dalimis per penkerius metus.
Šiame pastate buvo įsikūręs restoranas „Sorento“
Šiame pastate buvo įsikūręs restoranas „Sorento“ / Restorano savininkų nuotr.

„Mes šiandien jiems išsiuntėme pasiūlymą, kad galime atsiskaityti per penkerius metus, pradedant nuo šių metų. Ir toks variantas mums nebus lengvas, nes reikės įsitempus peržiūrėti biudžetus labai stipriai“, – 15min.lt penktadienį sakė Neringos meras socialdemokratas Darius Jasaitis.

Iš jų geranoriško tono atrodo, kad susitarsime ir viskas bus gerai, – sakė D.Jasaitis.

Pasak mero, iš pirmo žvilgsnio verslininkai atrodo linkę susitarti, nes savivaldybei yra atsiuntę „gražų laišką“, kuriame rašo suprantantys, jog savivaldybės veikla negali būti paralyžiuota.

„Kitą savaitę mes važiuojame tartis su „Meirona“. Iš jų geranoriško tono atrodo, kad susitarsime ir viskas bus gerai“, – sakė meras.

Taip pat Neringos savivaldybė yra paskelbusi konkursą bankams dėl paskolos suteikimo. „Jei mes gausime paskolą geresnėmis sąlygomis, tai galbūt su verslu galėsime atsiskaityti iš karto. Žiūrėsime, kaip bus naudingiau savivaldybei, kur mažesnės palūkanos, delspinigiai. Ieškome mažiausiai skausmingo varianto“, – tikino D.Jasaitis. 

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Neringos meras socialdemokratas Darius Jasaitis
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Neringos meras socialdemokratas Darius Jasaitis

Dar viena viltis – teismas

Jei verslininkai nebus geranoriški, o bankai neduos skubių paskolų, Neringos savivaldybei dar liks viltis mokėjimą atidėti bent metams. Teisingumo ministerija yra kreipusis į Vilniaus apygardos administracinį teismą, prašydama atidėti sprendimo, kuriuo „Meironai“ iš Neringos savivaldybės ir Lietuvos valstybės solidariai priteista 1 mln. 150 tūkst. eurų, vykdymą iki 2016 m. pabaigos.

Šią bylą Vilniaus apygardos administracinis teismas turėtų nagrinėti rugpjūtį. Jei teismo nutartis bus neigiama, tuomet po savaitės antstoliai turės teisę Neringos savivaldybės sąskaitas areštuoti.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas neskundžiama ir galutine nutartimi yra priteisęs Neringos savivaldybei ir Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai atlyginti verslininkams dėl restorano griovimo patirtą žalą, nes pačios valstybinės institucijos nesužiūrėjo, kad statybos Juodkrantėje vyktų nepažeidžiant įstatymų.

Teismas nustatė, kad prabangus restoranas Juodkrantėje iš tikrųjų iškilo pažeidžiant statybų reglamentą. Tačiau dėl to, anot teismo, kalti ne tik verslininkai, o ir statybas palaiminusi Neringos savivaldybė ir Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija.

Pastatas buvo sulygintas su žeme, bet tuomet „Meirona“ pareiškė pretenzijas dėl nuostolių atlyginimo.

Neringos meras D.Jasaitis yra sakęs, kad vienu ypu atlyginusi nuostolius verslininkams savivaldybė atsidurs ant bankroto ribos ir nesugebės atlikti savo funkcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius