Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 06 18 /12:20

Ant Vilniaus pėsčiųjų tako – S.Skverneliui skirtas nemalonus užrašas, premjeras kaltina politinius oponentus

Vilniaus pakraštyje esančios Linksmosios gatvės pėsčiųjų taką ketvirtadienio naktį kažkas išpaišė premjerą Saulių Skvernelį įžeidžiančiu užrašu. Toks incidentas užfiksuotas ir prieš savaitę, tik tada rašinėta ant gatvės šalia premjero namų. Tai padariusį vyrą sulaikė Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai.

Nuvalė „Grinda“

15min duomenimis, užrašas aptiktas ketvirtadienio rytą ant pėsčiųjų tako ties Linksmosios g. 139 namu. Ant tako dažais užrašyta „skvernelis durnelis“, šalia dar nupieštas piešinys.

Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas patvirtino, kad 8.50 val. Bendruoju pagalbos telefonu buvo gautas pranešimas apie necenzūrinius užrašus ant pėsčiųjų tako ties Linksmąja gatve.

„Išvažiavo „Grindos“ ekipažas tvarkyti. Kažkokių specifinių pavedimų iš Vyriausybės, prašymų ar kažko panašaus sako negavę, bendra tvarka gavo pranešimą ir dabar važiuoja“, – sakė V.Benkunskas.

Vilniaus apskrities policijos atstovė Loreta Kairienė BNS sakė, kad pranešimas apie įvykį policijoje buvo gautas ketvirtadienį, apie aštuntą ryto.

„Namo gyventoja pranešė, kad, einant nuo namo asfaltuotu pėsčiųjų taku link „Maximos“ parduotuvės Parko gatvėje, ant asfalto parašyti įžeidžiantys žodžiai. Pranešėja užrašą pastebėjo šį pirmadienį“, – sakė L.Kairienė.

Ragino nekreipti dėmesio

Taip pat ant tako buvo nupiešta ir diagrama, kurioje vaizduojami Lietuvos biudžeto skaičiai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ S.Skverneliui skirtas įžeidžiantis užrašas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ S.Skverneliui skirtas įžeidžiantis užrašas

Premjeras S.Skvernelis į menkinančio pobūdžio užrašą ant gatvės ragino nekreipti dėmesio, o už viešosios tvarkos pažeidimus, pasak jo, asmenys turi atsakyti.

„Matyt, žmonės pasiduoda kai kurių politinių jėgų ir pareigūnų įtakai, – svarstė premjeras. – Nieko nepadarysi. Kai kurios politinės jėgos – čia esančios – nori daryti rinkimus, tą nuosekliai eskaluoja. Palikime rinkėjams vertinti jų lygį, politinę kultūrą.“

Užrašas prie namų

Praėjusią savaitę išpaišyta gatvė ties paties premjero namais. Neoficialiomis 15min žiniomis, vyras prie premjero namų parašė „Vagies namas“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Užrašas ant gatvės, kurioje gyvena S.Skvernelis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Užrašas ant gatvės, kurioje gyvena S.Skvernelis

Tada delfi.lt pranešė, kad kelią apipaišė Gediminas Vaitkevičius. Jis anksčiau dirbo prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėju, o palikęs šias pareigas tapo susisiekimo ministro Roko Masiulio patarėju.

Kaip informavo Vilniaus apskrities policija, 1981 m. gimusį vyrą sulaikė Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai.

„VAD informuoja, kad prie ministro pirmininko S.Skvernelio namo sulaikė asmenį, pas kurį rasti dažai. Kaip įtariama, jis galėjo ant asfalto paišyti įžeidžiančius žodžius ministro atžvilgiu“, – tokį įvykį 1 val. 04 min. užfiksavo policija.

Premjeras kreipėsi į policiją dėl šmeižto. Antradienį prokuratūra paskelbė, kad dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas, todėl įtariamajam gresia baudžiamoji atsakomybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius