-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 17 /2016 05 20

Antanas Guoga „Lietuvos ryto“ vadovą Gedvydą Vainauską viešai apkaltino reketu

15min tiesioginėje vaizdo konferencijoje dalyvavęs laikinasis Liberalų sąjūdžio lyderis Antanas Guoga „Lietuvos ryto“ grupės akcininką Gedvydą Vainauską apkaltino reketu.
Gedvydas Vainauskas
Gedvydas Vainauskas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Anot A.Guogos, jam žiniasklaidos magnatas rodė neva turimą jį kompromituojančią medžiagą ir taip reikalavo pinigų.

„Aš pažįstamas su tuo magnatu, tas magnatas dabar yra įtariamas prekyba poveikiu. Aš manau, pavartosiu labai grubų žodį, tai tik mano nuomonė, jis užsiima reketu. Aš norėčiau, kad jo prispausti žmonės išsilaisvintų. Jis rodė, kad turi TIEK medžiagos apie mane. Jis turi Nijolę, kuri laksto ir renka apie žmones informaciją“, – sakė A.Guoga.

VIDEO: Antanas Guoga: „Gedvydas Vainauskas užsiima reketu“

Politikas tvirtina, esą šią informaciją jis perdavė „aukščiausiame lygmenyje“.

„Aš tik sakau, kad esu perdavęs tuos teiginius tiems, kam priklauso, pačiu aukščiausiu lygmeniu. Kad jis užsiima reketu, mano asmeninė nuomonė kaip Europos Parlamento nario ir, jeigu reikės, EP mane gins“, – tęsė A.Guoga.

Vis dėlto paklaustas, ar apie menamą reketą informavo prokurorus, lažybų magnatas to nei patvirtino, nei paneigė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Antanas Guoga
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Antanas Guoga

15min pavyko susisiekti su G.Vainausku. Tačiau žiniasklaidos grupės vadovas ragelį padėjo net neišklausęs klausimų.

PAPILDYTA 2016.05.20 15.06 val.: G.Vainauskas iš A.Guogos reikalauja paneigimo

Penktadienį G.Vainauskas 15min atsiuntė reikalavimą paneigti tikrovės neatitinkančią ir garbę bei orumą žeminančią informaciją, kurį apie jį esą paskleidė A.Guoga.

G.Vainauskas teigia, kad konferencijos dieną 15min žurnalistui negalėjo pakomentuoti A.Guogos kaltinimų, nes tuo metu buvo susitikime.

„Minėti teiginiai neturi jokio faktinio pagrindo. Nei pats, nei per man pavaldžius asmenis nerinkau jokios kompromituojančios informacijos apie A.Guogą ir niekada nereikalavau pinigų už kažkokios medžiagos neviešinimą. Analogiškų veikų nesu daręs ir kitų asmenų atžvilgiu, todėl nurodyti melagingi, prasimanyti teiginiai pažeidžia mano garbę ir orumą, reputaciją, daro žalą man kaip asmeniui, o darant sąsajas su mano kaip „Lietuvos ryto“ įmonių grupės akcininko ir dienraščio „Lietuvos rytas“ vyriausiojo redaktoriaus statusu, taip pat dar žalą ir visai „Lietuvos ryto“ įmonių grupei“.

G.Vainausko problemos su teisėsauga

G.Vainauskas jau turi problemų su teisėsauga. Jis figūruoja ikiteisminiame tyrime dėl galimo bandymo papirkti „Tvarkos ir teisingumo“ partijos lyderį Rolandą Paksą.

G.Vainauskui pareikšti įtarimai prekyba poveikiu. Jis įtariamas R.Paksui siūlęs mažiausiai 15 tūks. eurų kyšį, kad šis paveiktų pareigūnus, kurie leistų atidaryti „Norfos“ prekybos centrą Prienuose.

Pats žiniasklaidos magnatas su tokiais kaltinimais kategoriškai nesutinka ir teisėsaugos veiksmus prilygina susidorojimui.

G.Vainauskas įtariamas prekyba poveikiu ir kitoje byloje. STT tiria aplinkybes dėl prekybos poveikiu atvejo, „kai galimai buvo daromas poveikis ikiteisminį tyrimą dėl sunkaus finansinio nusikaltimo atliekantiems pareigūnams“.

„Turima duomenų, kad pasinaudojant G.Vainausko įtaka valstybės pareigūnams, už kyšį buvo siekiama nutraukti ikiteisminį tyrimą, vėliau minėtas ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas“, – sakė Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Irmantas Mikelionis.

Jis neįvardijo G.Vainausko ir buvusio premjero patarėjo Antano Zabulio veiksmų tyrime figūruojančio konkretaus kyšio, tačiau teigė, kad tai yra „daugiau nei 10 tūkst. eurų“. Įtariama, kad poveikį patyrę pareigūnai nutraukė bylą BOD Group“ valdybos pirmininkui Vidmantui Janulevičiui. Dabar tyrimas atnaujintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius