-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 27 /17:49

Antavilių pensionate – jau du užsikrėtimo COVID-19 atvejai: bus tiriami gyventojai

Vilniaus Antavilių pensionate nustačius du užsikrėtimo COVID-19 atvejus darbuotojams, pirmadienį pradedamas vieno iš įstaigos skyriaus gyventojų testavimas, – 15min nurodė pensionato direktoriaus pavaduotoja Birutė Šarakauskienė. Dėl koronaviruso turėtų būti ištirti 42 asmenys. Toliau tęsiamas ir pensionato darbuotojų tyrimas.
„Antavilių pensionatas“ karantino metu
„Antavilių pensionatas“ karantino metu / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmadienį pavakare Nacionalinis visuomenės sveikatos centas (NVSC) pranešime informavo, kad Nustatyta, kad kontaktą su užsikrėtusiomis darbuotojomis galimai turėjo 8 darbuotojai ir 90 pensionatų gyventojų.

Teigiami tyrimų rezultatai dviem pensionato darbuotojams nustatyti savaitgalį.

„Vieną teigiamą testą gavome šeštadienį, balandžio 24 dieną testavosi, sužinojome 25 dieną, o sekmadienį sužinojome, kad teigiamas testas yra kitai darbuotojai. Turime du teigiamus COVID-19 testus“, – komentavo B.Šarakauskienė.

Abi darbuotojos, pasak jos, dirba tame pačiame – vadinamame „demencijų“ – skyriuje.

„Ten, be jų, dirba dar septynios darbuotojos“, – pasakojo pavaduotoja.

Jos, anot B.Šarakauskienės, nuo darbo buvo atribotos, skyriaus pacientams padeda kiti darbuotojai: „Visi darbuotojai nušalinti – neliko darbuotojų visiškai. Kiti skyriai siuntė į pagalbą po vieną žmogų.“

Tikėtina, kad pirmoji užsikrėtusioji kontaktavo su 21 asmeniu iš pensionato, antroji – su 8 asmenimis, teigė pensionato direktoriaus pavaduotoja.

„Būtina atlikti testus visiems to skyriaus gyventojams“, – sakė ji ir pridūrė, kad skyriuje gyvena 42 asmenys.

Tyrimų rezultatų tikimasi sulaukti arba pirmadienį vakare arba antradienį iš ryto.

NVSC Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė pirmadienį spaudos konferencijos metu teigė, kad užsikrėtę darbuotojai sąlytį turėjo su daugiau nei 90 asmenų iš pensionato, iš kurių – 8 darbuotojai.

Ji anksčiau LRT laidai „Panorama“ teigė, kad pensionato gyventojų tepinėlių paėmimą būtų geriau organizuoti lauke arba patalpose, kurios labai gerai vėdinamos.

Suorganizuoti gyventojų ištyrimą lauke, jei to reikėtų, pasak B.Šarakauskienės, būtų sudėtinga.

„Keli gyventojai yra gulintys, tai būtų sudėtinga. Bet su vežimėliu atvežti įmanoma. Čia jau spręs Visuomenės sveikatos centras ir tie, kurie atliks tikrinimą“, – teigė ji, tai pat pažymėjo, kad galbūt tinkama erdvė tyrimams bus ir pensionato viduje.

„Turim erdvę viduje – didelį fojė, du langai atsidaro, durys atsidaro į lauką, galbūt specialistai nuspręs, kad galima tikrinti ir vietoje“, – sakė B.Šarakauskienė.

Praėjusią savaitę dėl koronaviruso buvo pradėti tirti visi Antavilių pensionato darbuotojai. Daugiau nei 100 jų iš 153 jau ištestuoti.

„Apie 30 žmonių liko netestuotų, bet jau vyksta procesas. Iš pat ryto atliekame testus“, – kalbėjo B.Šarakauskienė.

Ji teigė mananti, kad viruso užkratas į pensionatą įsimetė iš koronaviruso židiniu tapusios siuvimo įmonės Nemenčinėje „Vilnika“.

„Pirmiausia susirgo viena darbuotoja, kuri gyvena Kabiškėse – keli kilometrai už Nemenčinės. Kiek mums žinoma, iš tos vietovės buvo koronaviruso pradžia „Vilnikoje“, – dėstė B.Šarakauskienė.

Anksčiau skelbta, kad pensionate keli asmenys turėjo sąsajų su koronaviruso židiniu tapusios Nemenčinės siuvimo įmonės „Vilnika“ darbuotojais.

Per penkis tūkstančius gyventojų turintis Vilniaus rajono Nemenčinės miestelis balandžio viduryje dėl koronaviruso plitimo grėsmės iki penktadienio buvo uždarytas.

Antavilių pensionatas nuo Nemenčinės nutolęs maždaug 10 kilometrų. Iš viso pensionate prižiūrimi 292 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius