Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 04 27 /17:48

44-ta mirtis nuo koronaviruso Lietuvoje: mirė Vilkaviškio rajono gyventojas

Lietuvoje per parą nustatyta 11 naujų užsikrėtimo atvejų, bendras patvirtintų ligos atvejų skaičius išaugo iki 1449. Per parą dėl koronaviruso ištirta 2287 ėminiai, iš viso atlikta 106 775 tyrimai, pirmadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM). Taip pat pirmadienį pranešta apie tris mirties atvejus: du – Klaipėdoje, vienas – Kauno klinikinėje ligoninėje miręs Vilkaviškio rajono gyventojas.
COVID-19 korpusas Panevėžio ligoninėje iš vidaus
COVID-19 korpusas Panevėžio ligoninėje iš vidaus / Rimvydo Ančerevičiaus nuotr.

Nuo koronaviruso Lietuvoje mirė 41 žmogus, 474 laikomi pasveikusiais, iš jų – 94 medikai.

SAM lentelė/Koronaviruso tyrimų statistika.
SAM lentelė/Koronaviruso tyrimų statistika.

Sveikatos specialistai sako, kad situacija Lietuvoje išlieka stabili, stebimas užkrato kreivės plokštėjimas.

Sekmadienį pranešta, kad koronavirusas nustatytas Antavilių pensionato darbuotojui. Centro specialistai pirmadienį vyksta į pensionatą įvertinti situacijos.

Pirmadienio naujienas apie koronaviruso plitimą Lietuvoje skaitykite žemiau:

Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

Naujas atvejis Alytuje

18:52

Alytaus meras Nerijus Cesiulis feisbuke paskelbė, kad Per visą savaitę Alytuje nebuvo nustatytas nė vienas naujas atvejis. Išskyrus 1 šiandien, pirmadienį.

Jis taip pat feisbuke nurodo, kad mieste iš 27 užsikrėtusiųjų asmenų 17 pasveiko.

 

Antavilių pensionate kontaktą su dviem užsikrėtusiom darbuotojom turėjo 90 globotinių

17:47

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pranešime informuoja, kad, nustačius du koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejus Vilniaus Antavilių pensionate, imtasi visų veiksmų šiai situacijai suvaldyti. Su dviem užsikrėtusiomis darbuotojomis kontaktavusieji izoliuoti. Epidemiologinis tyrimas tęsiamas.

Pensionate antrą dieną dirba Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai. Nustatyta, kad kontaktą su užsikrėtusiomis darbuotojomis galimai turėjo 8 darbuotojai ir 90 pensionatų gyventojų.

Kaip ministeriją informavo NVSC Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė, rytoj numatoma pradėti tirti pensionato gyventojus. Antavilių pensionato administracijai sudarytas detalus veiklos planas dėl tyrimų atlikimo, patalpų dezinfekcijos bei sąlytį turėjusių asmenų izoliavimo.

44-ta mirtis nuo koronaviruso: mirė Vilkaviškio gyventojas

17:08

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras praneša, kad 2020 m. balandžio 27 d. popietę gautas pranešimas apie dar vieną mirties nuo koronaviruso sukeltos infekcijos atvejį Lietuvoje. Pranešama, kad Kauno klinikinėje ligoninėje 2020-04-25 mirė Vilkaviškio rajono gyventojas. Asmuo priklausė 70-80 metų amžiaus grupei, turėjo gretutinių ligų.

Tai 44-tas mirties nuo šios infekcijos atvejis Lietuvoje. Pirmadienį spaudos konferencijos metu pranešta apie du mirties nuo šios infekcijos atvejus Klaipėdoje.

Šalyje paskelbus karantiną žmonės raginami vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai. Pajutus ligos simptomus, kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas. Sušvelninus karantino sąlygas, turime išlikti budrūs, lankydamiesi viešose vietose ir toliau griežtai laikytis visų apsisaugojimo priemonių.

Karantino režimo trukmė – nuo kovo 16 d. 00 val. iki gegužės 11 d. 24 val.
 

SAM: Nemenčinėje ištirti 2,7 tūkst. gyventojų, 44 nustatytas koronavirusas

14:19

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pranešime nurodo, kad, turimais duomenimis, per 7 dienas, t. y. nuo balandžio 18 dienos iki  balandžio 24 d., ištirta per du tūkstančius septynis šimtus žmonių, gyvenančių Nemenčinėje ar dirbančių čia įsikūrusiose įmonėse. Nustatyti 44 užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejai. Tai leidžia teigti, kad situacija Nemenčinėje suvaldyta.

Taip pat, atlikus greituosius testus iš kraujo, gauta 70 teigiamų jų atsakymų – apie šiuos rezultatus žmonės trumposiomis SMS žinutėmis bus informuoti artimiausiu metu.

Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo Aurelijaus Verygos teigimu, Nemenčinėje infekcijos plitimas sustabdytas. Dėl to būtina padėkoti ir visoms prisidėjusioms institucijoms, tarnyboms ir, žinoma, patiems Nemenčinės gyventojams.

„Noriu padėkoti tiek Vilniaus rajono, tiek Vilniaus miesto savivaldybėms, visų tarnybų specialistams, kurie operatyviai pasiruošė testavimui, taip pat pradėjo taikyti visas numatytas priemones, reikšmingai prisidėjusias valdant grėsmes. Žinoma, už susitelkimą noriu padėkoti ir patiems gyventojams, kurie suprato, kaip svarbu reikalavimų laikytis. Tai leidžia kiek lengviau atsikvėpti, tačiau noriu atkreipti dėmesį, kad ir toliau privalu išlikti susitelkimo režime, kad protrūkiai nesikartotų, saugoti save ir kitus", – sako ministras A.Veryga.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informuoja, kad tie žmonės, kur gyvena ir dirba Nemenčinėje, ir kurių molekulinių PGR tyrimų (tepinėlių iš nosiaryklės) atsakymai buvo teigiami, t. y. nustatyta, kad žmonės serga, apie tai jau informuoti. Susisiekus su jais, aptarti veiksmai, kurių žmonės turi imtis, taisyklės, kurių jie privalo laikytis, siekdami apsaugoti save ir aplinkinius. 

Tuo metu, tie žmonės, kurių greitieji serologiniai (IgM / IgG) testai, atlikti iš kraujo, buvo teigiami, artimiausiu metu gaus trumpąsias SMS žinutes į tuos telefono numerius, į kuriuos gavo ir atsakymus dėl tepinėlio iš nosiaryklės. Tokių žmonių, šiuo metu turimais duomenimis, yra 70.

Svarbu, kad tie žmonės, kurių greitojo testo, atlikto paėmus kraują, rezultatai yra neigiami, jokios žinutės negaus ir jiems niekur nereikia kreiptis. 

SAM paaiškina, ką reiškia atliktų tyrimų rezultatai:

  • jeigu žmogui atliktas tepinėlis iš nosiaryklės yra teigiamas, t. y. žmogui nustatyta koronavirusinė infekcija, o greitasis testas yra neigiamas ir žmogus jokios SMS žinutės dėl to negavo, tai reiškia, kad jis yra užsikrėtęs ir privalo būti izoliacijoje.
  • jeigu žmogui atliktas tepinėlis iš nosiaryklės yra teigiamas, t. y. žmogui nustatyta koronavirusinė infekcija, o greitasis testas taip pat yra teigiamas ir apie tai žmogus informuotas SMS žinute, tai reiškia, kad žmogus šiuo metu vis dar yra užsikrėtęs, privalo būti izoliacijoje ir jam galimai formuojasi imunitetas.
  • jeigu žmogui atliktas tepinėlis iš nosiaryklės yra neigiamas, t. y. žmogui koronavirusinė infekcija nenustatyta, o greitasis testas taip pat yra neigiamas, tai reiškia, kad žmogus neserga.
  • jeigu žmogui atliktas tepinėlis iš nosiaryklės yra neigiamas, t. y. žmogui koronavirusinė infekcija nenustatyta, o greitasis testas yra teigiamas ir apie tai žmogus informuotas SMS žinute, tai reiškia, kad žmogus šiuo metu nėra užsikrėtęs, tačiau galimai jau anksčiau sirgo koronavirusine infekcija.

Patvirtinti koronaviruso atvejai: Lietuva – 1449, Latvija – 818, Estija – 1647

12:06

Baltijos šalyse iki pirmadienio vidurdienio iš viso patvirtinta 3914 užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, 41 mirtis užfiksuota Lietuvoje, 50 – Estijoje, 13 – Latvijoje, rodo BNS iš oficialių institucijų surinkti duomenys.

Lietuva: patvirtinti 1449 atvejai, atlikti 106 tūkst. 775 tyrimai, mirė 41 žmogus.

Latvija: patvirtinta 818 atvejų, atliktas 49 tūkst. 181 tyrimas, mirė 13 žmonių.

Estija: patvirtinti 1647 atvejai, atlikti 48 tūkst. 406 tyrimai, mirė 50 žmonių.

Dėl karantino pažeidimų praėjusią parą nubausti 59 asmenys

09:13

Praėjusią parą Lietuvoje registruoti 59 karantino pažeidimai, BNS pirmadienio rytą pranešė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Iš viso dėl karantino taisyklių pažeidimų per savaitgalį buvo nubausti daugiau nei pusantro šimto žmonių – šeštadienį policija surašė 97 protokolus.

Administracinių nusižengimų kodeksas asmenims už tokius pažeidimus numato baudą nuo 500 iki 1 tūkst. eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo 1,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų. Pirmą kartą skiriama pusė minimalios baudos. 

Nuo tada, kai įgijo teisę surašyti administracinio nusižengimo protokolus už karantino taisyklių pažeidimus, policija nubaudė beveik 2 tūkst. žmonių.

Paskutinis atnaujinimas 2020-04-27 09:13

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius