Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 27

Aptartas pasirengimas galimam gripo epidemijos protrūkiui

Penktadienį Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente ministerijų Ekstremalių situacijų valdymo centrų atstovai aptarė šalies kasdienės veiklos užtikrinimo bei pasirengimo galimam didesniam gripo epidemijos protrūkiui klausimus.
Vakcina nuo kiaulių gripo
Vakcina nuo kiaulių gripo / „Scanpix“ nuotr.

Kaip informuoja Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, šio pasitarimo tikslas – įvertinti kiekvienos ministerijos pasirengimo gripo pandemijai planus, kuriuose numatytos priemonės gyvybiškai svarbių sričių funkcijų tęstinumui užtikrinti gripo epidemijos metu bei išsiaiškinti kiekvienos ministerijos veiksmus. Šį susitikimą Ekstremalių situacijos komisijos pavedimu inicijavo departamentas.

,,Labai svarbu, kad kiekviena ministerija įvertintų esamą situaciją gripo epidemijos metu. Reikia užtikrinti, kad kilus gripo epidemijos protrūkiui sklandžiai funkcionuotų viešasis sektorius, nesutriktų transporto, energetikos, viešojo saugumo, sveikatos apsaugos, finansų ir kitų sričių darbas”, – sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus pavaduotojas Vidaus tarnybos pulkininkas Artūras Račkauskas.

Pasak jo, tuo pačiu tai yra galimybė pasirengti įgyvendinti naująjį Civilinės saugos įstatymą, kai ekstremalių situacijų valdymas bus dviejų lygių – valstybės ir savivaldybės. ,,Visoms valdymo institucijoms reikia pasiekti rezultatą, kuris būtų naudingas visuomenei“, – akcentavo direktoriaus pavaduotojas.

Per susitikimą pažymėta, kad ministerijos turi įvertinti galimas grėsmes savo kuruojamoje srityje. Taip pat kokių priemonių imtasi, kad būtų užtikrintas pasirengimo gripo pandemijai planų vykdymas. Ši informacija apie šalies infrastruktūros padėtį bus pateikta antradienį vyksiančiame Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos posėdyje.

Pasak ministerijų atstovų, šiuo metu situacija valdoma ir nėra grėsminga. Kol kas jie nemano, jog būtina sugriežtinti kontrolę jų reguliuojamose srityse. Tačiau ministerijų atstovai pažymėjo, kad reikia ruoštis galimam gripo pandemijos protrūkiui ir išsiaiškinti, kokių galima laukti padarinių ministerijų kuruojamose srityse.

,,Jeigu iškiltų didelis pavojus žmonėms, jie turi žinoti, ko gali tikėtis iš valstybės. Labai svarbu, kaip funkcionuoja šalies civilinės saugos ir gelbėjimo sistema, išsiaiškinti realią situaciją dėl sergamumo ir grėsmės gyventojams“, – teigė A.Račkauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius