TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 01 17 /13:11

Atvėsęs G.Surplys grįžta pas valstiečius: partijoje steigia krikščionių demokratų frakciją

Seimo narys Giedrius Surplys pranešė, kad po keturis mėnesius užtrukusių kūrybinių atostogų grįžta į aktyvią veiklą Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungoje (LVŽS).
Giedrius Surplys
Giedrius Surplys / Lukas Balandis / BNS nuotr.

G.Surplys savo paskyroje „Facebook“ pranešė, kad per šias „kūrybines atostogas“ parengė anglišką savo knygos „Laimėti – ne nuodėmė“ variantą, kurį netrukus išleis Londone įsikūrusi tarptautinė leidykla. Taip pat apmąstė savo politines perspektyvas.

„Partinis „atvėsimas“ dar labiau įkvėpė mane stiprinti LVŽS nuosaikųjį centristinį krikdemiškąjį ramstį. Tą ir ruošiuosi daryti. Steigiu Krikščionių demokratų frakciją LVŽS partijos struktūroje. Lietuva jau seniai nebeturi tikrų krikdemų, nuosekliai besivadovaujančių Krikščioniškuoju socialiniu mokymu, o LVŽS atkakliausiai gina tradicines vertybes, šeimą, žmogaus savarankiškumą ir gyvybę. Tą ir darysime... profesionaliai, romiai, su pagarbia meile ir šypsena“, – rašo G.Surplys.

„Pagal partijos įstatus kiekvienas partijos narys turi teisę susispenduoti savo narystę iki metų ir turi teisę „atsispenduoti“. Aš tą sprendimą apsvarsčiau ir priėmiau pastarosiomis dienomis, šiandien aptariau su partijos pirmininku ir toks sprendimas yra“, – antradienį BNS sakė G.Surplys.

Dėl partijos – buvo nedidelių nesutarimų dėl užsienio politikos, tam tikrų niuansų, bet jie visada buvo labiau apie formą, o ne apie kryptis ir principus.

„Dėl partijos – buvo nedidelių nesutarimų dėl užsienio politikos, tam tikrų niuansų, bet jie visada buvo labiau apie formą, o ne apie kryptis ir principus. Tas laikas man leido susidėlioti savo prioritetus ir manau, kad mūsų partijai nuosaikaus veikimo, galbūt ramesnio, tylesnio, svarba yra didelė, ji išlieka, ir aš jaučiu, kad galiu nuosaikesnį politinį veikimą šioje partijoje plėtoti“, – kalbėjo Seimo narys.

G. Surplys iniciatyvą kurti partijoje krikščionių demokratų frakciją teigė aptaręs su partijos vadovu Ramūnu Karbauskiu.

„Aš seniai turėjau mintį ir subrandinau tą idėją, vadovaujantis mūsų partijos įstatais, šimtas partijos narių gali steigti frakcijas. Ir kaip senas krikdemas turėjau mintį, kad mes galėtume savo partijoje turėti tokią frakciją ir realiai būti politine jėga, kuri nuosekliausiai ir principingiausiai atstovauja krikščioniškam socialiniam mokymui, kuriuo visoje Europoje remiasi krikščionių demokratų partijos“, – teigė G.Surplys.

Jis sakė manantis, kad frakcijos steigimas netruks, nes tik paskelbus šią idėją prie jos paskelbė prisijungsiantys parlamentarai, tarp jų – Aurelijus Veryga, Arvydas Nekrošius.

Praėjusių metų rugsėjo viduryje G.Surplys pranešė stabdantis narystę LVŽS.

„Nusprendžiau sustabdyti narystę LVŽS ir Šešėlinėje Vyriausybėje. Lieku dirbti LVŽS frakcijoje Seime ir Užsienio reikalų komitete“, – feisbuke rašė G.Surplys.

„Tai – sprendimas, kurį įvairiausiais pjūviais išnagrinėjau per vasarą ir aptariau su partijos ir frakcijos vadovais“, – pridūrė jis, tvirtinęs, kad nebuvo jokių konfliktų.

Partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis tuomet taip pat tvirtino, kad jokio konflikto nebuvo ir pavadino tai savotiškomis „kūrybinėmis atostogomis“.

„Aš jam labai dėkingas už tą darbą, kurį jis darė. Tiesiog su juos mes tai vadinam kūrybinėmis atostogomis. Paprasčiausiai jis išsaugo visas teises į savo pozicijas partijoje, tiesiog dėl asmeninių problemų, reikalų jis šiek tiek tempą stabdo ir po to, aš tikiuosi, kad dar prieš Europos Parlamento rinkimus jis grįš“, – tuomet kalbėjo LVŽS pirmininkas.

„Jis sustabdys savo tempą ir atitinkamai truputį apmąstys savo politines ambicijas, nes artėja pasirinkimai – eiti į EP ar neiti, tai kiekvienam politikui, kuris baigęs politologiją, tas klausimas kyla“, – rugsėjį pasakojo R.Karbauskis.

42-ejų plungiškis G.Surplys „valstiečių“ gretose yra nuo 2015 metų, į Seimą jis išrinktas Sūduvos šiaurinėje apygardoje.

S.Skvernelio Vyriausybėje jis dirbo žemės ūkio ministru, buvo vidaus reikalų viceministras, taip pat ir premjero patarėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius