Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 30 /16:59

Aušros Maldeikienės melu apkaltintas Ramūnas Karbauskis teigia buvęs ne taip suprastas

Parlamentarė Aušra Maldeikienė pirmadienį paskelbė gavusi atsakymą iš Lietuvos banko, kuriame teigiama, kad „Agrokoncernas“ praėjusiais metais sudarė tik vieną sutartį dėl automobilio pardavimo. Jei tai tiesa, reiškia, kad ankstesni „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio žodžiai, esą tokių sutarčių bendrovė sudarė daugybę, yra netiesa. Tačiau R.Karbauskis 15min pirmadienį teigė turėjęs omenyje „Agrokoncerno“ dalijamas paskolas, o ne automobilių išperkamosios nuomos sutartis.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Lietuvos bankas patvirtino, kad R.Karbauskis per spaudos konferenciją sakė netiesą. Atsakydamas į mano sausio 19 dienos užklausimą, Lietuvos bankas paneigė sausio 17 dieną per spaudos konferenciją Seimo nario Ramūno Karbauskio viešai paskleistą informaciją, kad išperkamoji automobilių nuoma su įmone nesusijusiems fiziniams asmenims yra įprastinė UAB „Agrokoncernas“ įmonės praktika“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašo A.Maldeikienė.

Ji priminė, kad per spaudos konferenciją Seime sausio 17 dieną R.Karbauskis tvirtino, kad „tai yra normali praktika, išperkamosios nuomos sutartis, palūkanos ir visa kita, kaip priklauso, tokių žmonių, kaip Greta Kildišienė, mūsų verslo praktikoje yra šimtai, tūkstančiai“.

Pasak parlamentarės, Lietuvos bankas teigia, kad jis gavo bendrovės paaiškinimą, jog 2016 metų vasario 10 dieną sudaryta ir 2017 metų sausio 17 dieną nutraukta pirkimo-pardavimo išsimokėtinai sutartis buvo vienkartinė ir tokio pobūdžio sutarčių su fiziniais asmenimis įprastinėje savo veikloje „Agrokoncernas“ nesudarinėja.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Aušra Maldeikienė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Aušra Maldeikienė

„Pagrindinė šios bendrovės veikla yra prekyba trąšomis ir kitomis žemės ūkio veiklos priemonėmis bei paslaugomis“, – rašo ji.

„Išnagrinėjęs UAB „Agrokoncernas“ pateiktus paaiškinimus bei informaciją, susijusią su bendrovės veikla, Lietuvos bankas teigia, jog neturi pagrindo laikyti šios įmonės vartojimo kredito davėju. Drauge paneigiama ir R.Karbauskio melaginga informacija, jog bendrovė vykdė nuolatinę išperkamosios nuomos veiklą“, – tvirtina Seimo narė.

R.Karbauskis: kalbėjau apie įvairius skolinimo būdus

R.Karbauskis 15min teigė nieko minėtoje spaudos konferencijoje nemelavęs, tik turėjęs omenyje įvairius „Agrokoncerno“ skolinimo būdus.

„Mes labai daug skoliname išperkamosios nuomos būdu, tiktai klausimas – tikriausiai ji šneka apie vieną ar kitą įmonę, bet yra labai daug kontraktų, labai daug paskolų ir taip toliau. Jūs patys esate rašę, kiek mes esame pasiskolinę iš bankų ir paskolinę, tai čia jūsų pačių publikacijos analitinės. Tai šioje vietoje kuo skiriasi vienas skolinimo būdas nuo kito? Absoliučiai niekuo“, – sakė jis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas atkreipė dėmesį, kad paaiškėjo daug atvejų, kai parlamentarai nuomojasi automobilius iš bendrovių.

„Aš nemelavau, nes man nėra ko meluoti, aš paprasčiausiai žinau, kad paskolų įvairiomis formomis, įvairiausių – žemės ūkio technika, kiti dalykai – yra išdalinta per tiek metų labai labai daug, be galo daug (...). Mūsų verslas įvairiomis formomis, šimtai ir tūkstančiai atvejų, kada įvairiausiomis formomis teikiamos paslaugos... o klientas sumoka procentus ir visa kita – viskas yra tvarkoje ir įmonės iš to gyvena “, – 15min teigė jis.

LVŽS pirmininkas pripažino, kad džiaugiasi, jog į viešumą iškilo kitos istorijos apie parlamentarų automobilius, todėl nebėra kaltinimo įmonei, esą ji neturėjo teisės nuomoti automobilio.

Koncernas 15min buvo nurodęs, kad tokia sutartis – ne išskirtinis atvejis

„Agrokoncernas“ sausio 17 dieną atsakydamas į 15min klausimus, nurodė, kad automobilių išperkamosios nuomos verslu neužsiima.

„Koncernas nuolat neužsiima išperkamosios automobilių nuomos verslu, tačiau tokio pobūdžio sutartis nėra išskirtinis atvejis įmonės veikloje“, – nurodo „Agrokoncernas“.

Tačiau jo savininkas R.Karbauskis tą pačią dieną surengtoje spaudos konferencijoje teigė, kad automobilių išperkamoji nuoma yra viena iš koncerno veiklos šakų.

„Tokių žmonių kaip Greta Kildišienė yra šimtai, tūkstančiai", – lyg pamiršęs, kad automobilį nuomojosi ne pati Seimo narė, antradienį išrėžė R.Karbauskis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius