Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 20

Automobilį pirkusio ir apgauto ukrainiečio istorija tęsiasi: pradėtas tyrimas, aiškėja, kad įmonė apgavo ne tik jį

Prieš kelias savaites 15min aprašyta istorija, kuomet į Lietuvą automobilio pirkti atvažiavęs ukrainietis Ruslanas buvo apgautas, susidomėjo teisininkai, o policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo.
Ukrainietis Ruslanas nusipirko šį nevažiuojantį automobilį
Ukrainietis Ruslanas nusipirko šį nevažiuojantį automobilį / autogidas.lt nuotr.

Ruslanas iš Ukrainos į Lietuvą nusipirkti visureigio atvyko lapkričio 29 dieną, iš anksto sutaręs su pardavėju. Visureigis „Hyundai Terracan“, kainuojantis beveik 2500 eurų, buvo parduodamas Vilniuje.

Tačiau už Riešės, kur ir stovėjo transporto priemonė, nuvežtas ir paliktas Ruslanas netrukus suprato buvęs apgautas: automobilis iš viso nesikūrė, o vėliau jį apžiūrėjęs meistras pasakė, kad sutvarkyti variklį atsieis dar maždaug tiek, kiek automobilis kainavo.

Laimei, ukrainiečiui padėjo atsitiktinai sutiktas Linas, vėliau – dar keli lietuviai, o kitą dieną per savo bičiulius žmonės surinko pinigus kitai transporto priemonei. Nevažiuojantį visureigį pardavusios įmonės „Toreris“ vadovas Deimantas Vercinkevičius iš viso nesileido į kalbas ir pinigus grąžinti ar ieškoti kito kompromiso atsisakė.

Plačiau Ruslano automobilio pirkimo istoriją galite skaityti čia.

Aiškėja, jog ši istorija paprastai nesibaigs. Praėjusią savaitę Ruslanas pasirašė teisinio atstovavimo sutartį su viena advokatų kontora. Teisininkai kviečia atsiliepti žmones, nukentėjusios nuo minėtos įmonės ar jos vadovo, mat tikėtina, jog tokių gali būti daugiau.

Duomenų apie tai, kad tai ne pavienis atvejis, 15min pateikė ir bendrovė „Autopretenzija“.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas

Kaip 15min informavo Ruslanui atstovaujantys advokatų profesinės bendrijos „Bulotas ir Gasiūnas" advokatai, sostinės policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius