Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 22

Baigta Vilniaus savivaldybės valdžios dėlionė – patvirtinti direktoriaus pavaduotojai

Vilniaus savivaldybės administracija pagaliau turi visus vadovus, o jos naujai išrinktas direktorius Povilas Poderskis – tris pavaduotojus. Slaptu balsavimu sostinės tarybos nariai pritarė dviem kandidatūroms, tad pavaduotojais tapo Gediminas Miškinis ir Danuta Narbut.
Danuta Narbut, Povilas Poderskis ir Gediminas Miškinis
Danuta Narbut, Povilas Poderskis ir Gediminas Miškinis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

P.Poderskis administracijos direktoriumi buvo patvirtintas prieš dvi savaites, kai taryba iš antro karto mero Remigijaus Šimašiaus teikimu atleido buvusią direktorę Almą Vaitkunskienę.

D.Narbut jau yra ėjusi Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigas praeitos kadencijos taryboje. Šiuo metu ji dirba Vilniaus rajono savivaldybėje tose pačiose pareigose. Ją delegavo Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS).

Pristatydama D.Narbut teigė turinti pedagoginį ir vadybinį išsilavinimą, 19 metų dirbo mokytoja, turi ekspertės kvalifikaciją, 15 metų vadovavo mokyklai, turi patirties ir vadybinėje srityje.

Jos kuruojamos sritys bus socialiniai ir sveikatos reikalai, dalis miesto ūkio sričių ir miesto plėtra. „Tai man iššūkis, bet tikiuosi, per kelias savaites įsigilinsiu ir susitvarkysiu“, – sakė D.Narbut.

Žilvinas Šilgalis kandidatės klausė, ar ji nesibaimina darbo su viršininku, kuris realiai turi daug mažiau patirties ir kompetencijos nei ji pati. Tačiau D.Narbut diplomatiškai padėkojo už jos įvertinimą ir patikino, kad bendru darbu neabejoja.

G.Miškinis yra dirbęs Ūkio ministerijoje ir Vilniaus universitete kancleriu. O pastarosiomis savaitėmis jis buvo Vilniaus mero patarėju, tad teigė jau turėjęs šiek tiek laiko perprasti savivaldybės darbą. Vilniaus savivaldybės administracijoje G.Miškinis kuruos dalį Miesto ūkio ir transporto departamento sričių ir Saugaus miesto departamento klausimus.

„Dirbdamas universitete, aš daug bendravau su Vilniaus savivaldybės administracijos specialistais. Kartu su VGTU ruošėme Saulėtekio plėtros planą, teko ne kartą su kolegomis dalyvauti Vilniaus savivaldybėje svarstymuose, teko bendrauti ir su meru, ir su Povilu. Todėl pasirenkant, ką toliau daryt, kurioje srityje darbuotis – savivaldos sistemoje, versle ar kitur, pasirinkau Vilniaus savivaldybės sistemą“, – kalbėjo G.Miškinis.

P.Poderskis patikino pats pasirinkęs abu pavaduotojus.

Vilniaus taryba pritarė abiem kandidatūroms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius