-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 07

Naujasis Vilniaus administracijos direktorius – mero patarėjas Povilas Poderskis

Chaosas Vilniaus taryboje rimsta – pagaliau atleidę Almą Vaitkunskienę sostinės politikai pritarė naujo administracijos direktoriaus kandidatūrai. Direktoriumi tapo Povilas Poderskis, dirbęs mero Remigijaus Šimašiaus patarėju, kuravo IT ir atvirus duomenis.
Povilas Poderskis
Povilas Poderskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pristatydamas P.Poderskį meras kalbėjo itin glaustai: „Kai aš sakau, kad Vilnius turi žengti į priekį ir būti spartesnis, aktyvesnis, pagarbesnis žmonėms, tai tą ir turiu omeny. Mes turėjome administracijos direktorę, kuri savo laiku padarė labai gerų dalykų, bet paskui geri pradėjo strigti. Reikia žengti į priekį ir šis žmogus, kuriam svetimas supratimas apie nomenklatūrinį ir privilegijų pasaulį, jau galėjo daug padaryti iki šiol, tikrai atneš tuos pokyčius, kurie reikalingi miestui.“

Kalbėjo apie išmanų miestą

Pats P.Poderskis prisistatydamas pabrėžė, kad pasaulis juda į priekį, o lyderiais tampa modernūs miestai, kur kuriamos inovacijos, kurie valdomi išmaniai, lanksčiai ir greitai prisitaikant prie besikeičiančių poreikių ir aplinkos.

„Technologinė pažanga miestams ir jų gyventojams gali suteikti radikalų postūmį į priekį. Vilniui reikia griebtis šitų inovacijų, kurios padės išryškinti miesto unikalumą, smarkiai sutaupyti gyventojų laiką, geriau atliepti jų poreikius ir padaryti savivaldybę modernia organizacija, kuri bus pavyzdys ir aiškus lyderis visame regione“, – kalbėjo P.Poderskis.

Jis teigė turįs ketverius metus vadovavimo patirties, naujose pareigose tikisi mero, pavaduotojų pagalbos, kad darbai ir projektai nestrigtų.

Artūras Zuokas paklausė P.Poderskio, kaip jis vertina ką tik pasibaigusį ir daug diskusijų sukėlusį A.Vaitkunskienės atleidimą, ar jis nuteikia darbingai aplinkai. „Aš vertinu ne tiek procesą, kiek galutinį rezultatą, kuris ganėtinai aiškus, tai manau, tikrai rasime darnią aplinką“, – atsakė pretendentas į direktorius.

Ieškos vadovų įmonėms

Paklaustas apie svarbiausius darbus artimiausioje ateityje, P.Poderskis paminėjo „Vilniaus vandenis“ ir „Vilniaus viešąjį transportą“ – šios įmonės neturi vadovų. Taip pat – „Vilniaus vystymo kompaniją“, nes ji susijusi su daugeliu miesto projektų. „Žinoma, yra daug didesnių planų dėl savivaldybės, nes reikia ir aptarnavimą gerinti, ir t.t.“, – kalbėjo P.Poderskis.

Pavardžių, kas dirbs jo komandoje, P.Poderskis sakė nenorįs skelbti, nes esą dėl procesų taryboje nebuvo galima visiškai konkrečiai kalbėtis su kandidatais į pavaduotojus.

Savivaldybės administracijos darbuotojų jis gąsdinti nelinkęs: „Kai pradėjau dirbti, labai daug buvau girdėjęs blogų istorijų, tai buvau labai nustebęs, kiek daug gerų, savo darbui atsidavusių profesionalių žmonių čia sutikau. Labai daug darbuotojų stengiasi, dirba. Kai aš sakau, kad reikia atrasti potencialą ir juos išgirsti, tai taip ir yra. Nes labai dažnai iniciatyvos yra varžomos. Norėčiau, kad jie turėtų daugiau galimybių pasireikšti.“

Už P.Poderskio kandidatūrą tarybos nariai balsavo slaptai. Už pasisakė 30 tarybos narių, prieš – 8. Vienas biuletenis buvo sugadintas.

Taip pat skaitykite Vilniaus taryba atleido Almą Vaitkunskienę, bet rezultatai greičiausiai bus apskųsti teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius