Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 10

Bronislovas Matelis gavo naujos informacijos apie Liną Balsį ir nori su juo susitikti

Mišrios Seimo narių grupės seniūnas Bronislovas Matelis sako gavęs naujos informacijos apie ketvirtadienį Seime galimai neblaivų pasirodžiusį kolegą Liną Balsį. Tačiau jos B.Matelis neviešina tol, kol nesusitiks ir nepasikalbės su L.Balsiu. Tik jis penktadienį B.Mateliui jau nekelia telefono ragelio.
Linas Balsys
Linas Balsys / 15min montažas

„Gavau tam tikros kitokios informacijos dar ir bandau susisiekti su Linu, kad šiandien jis mane priimtų ir mes galėtume akis į akį pasikalbėti“, – 15min sakė B.Matelis.

Jis tikino nenorintis viešai skelbti tos informacijos, kurią gavo, kol nepasikalbėjo su L.Balsiu kaip „vyras su vyru“.

Tačiau penktadienį L.Balsys į frakcijos seniūno B.Matelio skambučius neatsiliepia, nors ketvirtadienį būtent B.Mateliui tarpininkaujant parlamentarui pavyko pasiekti, kad policijos automobilis nutrauktų budėjimą prie jo namų.

„Taip, ta nauja informacija šiek tiek yra susijusi su vakar įvykiais, bet kol kas nenoriu jos sakyti, nes dar su juo pačiu nepakalbėjau. Gal jis paskaitys ir atsilieps greičiau, nes kol kas jis man ragelio nepakėlė šiandien. Gal dar miega. Aš noriu jam viską į akis pasakyti ir noriu, kad jis padarytų išvadas tam tikras“, – prieš vidurdienį 15min sakė B.Matelis.

Nuotr. iš asmeninio archyvo/Bronislovas Matelis
Nuotr. iš asmeninio archyvo/Bronislovas Matelis

Mišrios Seimo narių grupės seniūnas L.Balsiui sako nesiūlysiantis atsisakyti Seimo nario mandato, bet tikrai rekomenduosiantis pripažinti ligą ir pradėti gydytis.

„Aš manau, kad visuomenė tikrai suprastų, jei jis pripažintų, kad turi bėdą, ir paprašytų pagalbos tiek medikų, tiek visuomenės. Visuomenė tikrai jį suprastų“, – įsitikinęs, kad L.Balsiui nereikia trauktis iš Seimo, mišrios Seimo narių grupės seniūnas.

B.Matelio teigimu, ketvirtadienį jo kolega buvo linkęs kalbėti tik apie abstrakčius dalykus ir apie viešuosius ryšius, bet ne tiesiogiai apie savo situaciją.

„Kai su juo šneki viešųjų ryšių plotmėje, tai jis lyg bando suprasti, bet, kai asmeniškai bandai eiti, tai jis kaip ta guma – taukšt ir atsitraukia. (...) Jis, matyt, dar mano, kad viešųjų ryšių triukai gali pakeisti situaciją, bet, mano vertinimu, viešieji ryšiai nepaslėps alkoholizmo“, – apibūdino L.Balsio bendravimą B.Matelis.

L.Balsys ketvirtadienį žurnalistams Seime sutiko pasitikrinti alkoholio matuokliu ir pripūtė 1,82 promilės alkoholio. Netrukus jis išvyko iš Seimo, Vadovybės apsaugos departamento budėtojai praėjus maždaug 20-iai minučių apie incidentą pranešė policijai.

Lietuvos žaliųjų partijos atstovas L.Balsys Seime dirba antrą kadenciją, anksčiau jis buvo prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas, dirbo žurnalistu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius