Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 24

Būstus pabėgėliams nuomos iš gyventojų

Nevyriausybinės organizacijos kviečia registruotis žmones, norinčius išnuomoti būstus pabėgėliams. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad į Lietuvą atvykę žmonės bus apgyvendinti ne socialiniuose, o žmonių nuomojamuose būstuose. Ministerija taip pat kreipėsi į savivaldybes prašydama padėti surasti, kur pabėgėliai galėtų apsigyventi.
Perkūnkiemis
Perkūnkiemis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Pabėgėliai Nuoma

Šiuo metu Lietuva kasmet apgyvendina per šimtą pabėgėlių. Iš pradžių jie gyvena pabėgėlių priėmimo centre Rukloje. Vėliau, dažniausiai padedant nevyriausybinėms organizacijoms, nuomojasi būstus įvairiose Lietuvos vietovėse.  

Planuojama, kad daugiau nei tūkstantis pabėgėlių, kuriuos įsipareigojo priimti Lietuva, bus apgyvendinti pagal panašią tvarką.

Pasak socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, kiekvienas pabėgėlis iš Europos Komisijos gaus 6000 eurų krepšelį – dalis šių pinigų bus skirta nuomai. 
 
Vis dėlto nevyriausybinių organizacijų atstovai pastebi, kad net ir mokant rinkos kainą šiuo metu nuomotojai ne visada nori priimti pabėgėlius. Todėl nevyriausybinės organizacijos, kaip „Caritas“ ar „Raudonasis kryžius“, kviečia jau dabar registruotis žmones, kurie norėtų nuomoti būstus ar suteikti kitokią pagalbą pabėgėliams.

Savivaldybės šiuo metu taip pat tariasi, kaip kontaktuoti su žmonėmis, norinčiais nuomoti savo būstus.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius