Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 10

D.Nausėdienė: artėjant žiemai pabėgėlių iš Ukrainos gali daugėti, būtina rengtis jau dabar

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė kartu su Lenkijos pirmąja ponia Agata Kornhauser-Duda Varšuvoje apsilankė dienos paramos ir švietimo centre „RIO Edu Centrum“, kur susitiko su ukrainiečių pabėgėlių šeimomis ir aptarė jų poreikius, pranešė Prezidentūra.
Diana Nausėdienė
Diana Nausėdienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Susitikime aptartas ir nevyriausybinio sektoriaus pasirengimas galimam pabėgėlių srauto padidėjimui, atsižvelgiant į Rusijos surengtas atakas Ukrainoje prieš civilinę ir socialinę infrastruktūrą bei jų sukeltas pasekmes.

Prezidentūros nuotr./Diana Nausėdienė Varšuvoje
Prezidentūros nuotr./Diana Nausėdienė Varšuvoje

„RIO Edu Centrum“ įsteigė nevyriausybinė labdaros organizacija, kuri daug metų remia Lenkijos vaikų, neturinčių galimybės ir tinkamų sąlygų mokytis, švietimą, padeda labiausiai nepasiturintiems vaikams. Rusijai užpuolus Ukrainą organizacija ėmė teikti pagalbą ukrainiečių pabėgėlių šeimoms.

Centras nemokamai padeda ukrainiečių motinoms tapti profesiškai aktyvioms, rūpinasi jų atžalų edukacija, užimtumu, ugdymu. Pirmosios ponios aptarė sėkmingo ukrainiečių integravimosi į darbo rinką, aukštesnių kvalifikacijų įgijimo, vaikų integravimosi į švietimo įstaigas iššūkius.

Pirmosios ponios D.Nausėdienės teigimu, panašią pagalbą ukrainiečių šeimoms teikia ir Vilniuje veikiantis Ukrainos centras: pirmoji tokia įstaiga Europoje, įkurta D.Nausėdienės ir Ukrainos pirmosios ponios Olenos Zelenskos iniciatyva.

„Kartu su partneriais darome viską, kad Lietuvoje Ukrainos gyventojai rastų saugų prieglobstį, medicininę ir socialinę pagalbą, švietimo paslaugas, o svarbiausia – galėtų puoselėti savo kultūrą ir išsaugotų tautos gyvybingumą. Labai džiaugiuosi, kad tokią pat pagalbą ukrainiečių šeimos gauna ir Lenkijoje. Bendromis pastangomis ir dalindamiesi patirtimi turime tęsti šias veiklas tiek, kiek tik reikės“, – teigė D.Nausėdienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius