-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 16

Dalia Kutraitė-Giedraitienė traukiasi iš premjero visuomeninės patarėjos pareigų

Po 15min.lt straipsnio apie įmonės „Ministerium“ veiklą bei jos sąsajas su Vyriausybės vadovo šeima iš premjero Algirdo Butkevičiaus visuomeninės patarėjos pareigų pasitraukti nusprendė buvusi šios įmonės valdybos pirmininkė Dalia Kutraitė-Giedraitienė.
Dalia Kutraitė Giedraitienė
Dalia Kutraitė Giedraitienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Nors oficialiai D.Kutraitė-Giedraitienė ėjo patarėjos visuomenės švietimo programų kūrimo ir viešinimo klausimais pareigas, pranešdama apie jos pasitraukimą Vyriausybės Spaudos tarnyba nurodė, kad patarėja premjerą konsultavo Pažangos tarybos klausimu.

Atsistatydindama D.Kutraitė-Giedraitienė teigia nenorinti leisti premjero oponentams toliau narstyti „Ministerium“ istorijos.

Mano tolesnis buvimas visuomenine konsultante sudarytų prielaidas ministro pirmininko oponentams ir toliau inicijuoti bei eskaluoti žiniasklaidoje temas, mažinančias žmonių pasitikėjimą, – sako D.Kutraitė-Giedraitienė.

„Kategoriškai atmetu visus žiniasklaidoje man metamus įtarimus. Niekada nepritariau ir nesinaudojau valdžios teikiamomis galimybėmis savo asmeniniams interesams tenkinti. Šiuo metu nei aš, nei artimiausieji mano šeimos nariai nėra susiję su jokia viešųjų ryšių įmone. Tačiau, nepaisant to, mano tolesnis buvimas visuomenine konsultante sudarytų prielaidas ministro pirmininko oponentams ir toliau inicijuoti bei eskaluoti žiniasklaidoje temas, mažinančias žmonių pasitikėjimą“, – rašoma D.Kutraitės-Giedraitienės prašyme Vyriausybės vadovui.

Vyriausybės spaudos tarnyba praneša, kad A.Butkevičius prašymą patenkino „suprasdamas susidariusią situaciją ir galimas oponentų interpretacijas“.

15min.lt šią savaitę pranešė, kad premjero visuomeninė patarėja D.Kutraitė-Giedraitienė nedeklaravo savo ryšių su įmone „Ministerium“, kuri iki šių metų per pusę priklausė jos sūnui Simonui Giedraičiui ir partneriui Mantui Krasauskui. Pati patarėja šioje įmonėje 2012-2013 m. ėjo valdybos pirmininkės pareigas, tačiau to savo deklaracijoje taip pat nebuvo nurodžiusi.

Šiuo metu 50 proc. įmonės akcijų priklauso premjero A.Butkevičiaus žentui Evaldui Vaitasiui. Iki pirmadienio vakaro ryšių su žentu ir jo įmone premjeras taip pat nebuvo deklaravęs.

Dėl šios informacijos paviešinimo A.Butkevičius žada kreiptis į teismus. Tuo tarpu konservatoriai prašo istoriją ištirti Specialiųjų tyrimų tarnybą ir Viešųjų pirkimų tarnybą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius