Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 12

Darius Mockus: „Eligijus Masiulis buvo pats sąžiningiausias politikas“

Koncerno „MG Baltic“ prezidentas Darius Mockus LRT forumui sakė labai apgailestaujantis dėl situacijos, kurioje atsidūrė iš Liberalų sąjūdžio ir Seimo besitraukiantis Eligijus Masiulis. Anot D.Mockaus, E.Masiulis buvo pats perspektyviausias, protingiausias ir sąžiningiausias politikas.
Eligijus Masiulis ir Darius Mockus
Eligijus Masiulis ir Darius Mockus / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

„Man labai apmaudu ir nuoširdžiai gaila Eligijaus, kuris per mano nedidelę praktiką buvo pats perspektyviausias, protingiausias ir sąžiningiausias politikas. Labiausiai kreipčiau dėmesį į tai, kad jo pareiškimas baigiasi tuo, kad jis įrodys, kad jis yra nekaltas. Man labai apmaudu, kad susidariusi tokia situacija ir mes turime tai, ką turime šiandien“, – LRT forumui telefonu ketvirtadienio vakarą kalbėjo D.Mockus.

Pasak jo, koncernas su E.Masiuliu neturėjo jokių ypatingų reikalų.

„Ne. Jokių negali būti, išskyrus kokius kalėdinius sveikinimus ir tiek. Jeigu ieškotume kažkokių naudų, tai kokios naudos gali būti opozicinei partijai?“ – retoriškai klausė D.Mockus.

Jis atmetė laidos vedėjo Edmundo Jakilaičio prielaidas neva koncernas domėjosi statybų projektais Vilniuje.

„Pagrindinės Raimondo Kurlianskio atsakomybės yra žiniasklaidos holdingas. Savivaldybės reikalai arba tai, kas susiję su nekilnojamuoju turtu, yra ne jo disponavimo zona ir ne jo atsakomybės“, – aiškino D.Mockus.

Koncerno „MG Baltic“ vadovas teigė neturintis jokių žiniasklaidoje neskelbtų duomenų apie R.Kurlianskio sulaikymo priežastis. Jis taip pat tikino nematantis priežasčių baimintis dėl skandalo pasekmių koncerno veiklai.

„Aš neturiu jokių pagrindų. Visi šneka kaip apie kažkokį įvykusį faktą, operuojant skambiomis kyšių sąvokomis, tačiau man apie tai nieko nežinoma ir aš kažkaip nelabai įsivaizduoju, kas čia gali pasikeisti. Aš apie jokį kyšį ir apie jokius rėmimus nieko nežinau ir to nėra buvę. Tam tikri įtarimai, laukime, kol bus pateiktos visos medžiagos“, – kalbėjo D.Mockus.

Ketvirtadienį STT darė kratas Liberalų sąjūdžio būstinėje, partijos pirmininko Eligijaus Masiulio darbo kabinete Seime, jo namuose bei automobilyje. Taip pat „MG Baltic“ prezidento D.Mockaus bei viceprezidento R.Kurlianskio kabinetuose. R.Kurlianskis po kratos sulaikytas, jam pareikšti įtarimai.

E.Masiulis ketvirtadienį vakare pranešė apie pasitraukimą iš partijos pirmininko, partijos ir atsisakantis Seimo nario mandato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius