Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 05 26

Dėl Kultūros ir meno tarybos rinkimų Klaipėdoje – protestas

Klaipėdoje kultūros žmonės sukilo dėl naujos Kultūros ir meno tarybos. Esą rinkimus lydėjo gausybė pažeidimų. Protestuotojai kreipėsi ir į merą Arvydą Vaitkų bei prašo rinkimus anuliuoti.
Klaipėdos senamiestis
Klaipėdos senamiestis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Devyniolika Klaipėdos kultūros bendruomenės narių kreipėsi į uostamiesčio merą ir prašo anuliuoti Kultūros ir meno tarybos rinkimus. Esą buvo pažeisti rinkimų nuostatai.

Į Kultūros ir meno tarybą gali būti siūlomi asmenys, esantys nepriekaištingos reputacijos, kaip ji apibrėžta Lietuvos Respublikos valstybės tarnybos įstatymo 4 straipsnyje, žinomi dėl savo pasiekimų kultūros ir (ar) meno srityse Klaipėdoje bei turintys ne mažesnę kaip 5 metų darbo patirtį kultūros ir meno srityje, o taip pat žinių ir gebėjimų, padedančių siekti Kultūros ir meno tarybai keliamų tikslų.

Kaip pažymi protestą pasirašiusi Nina Puteikienė, rengiant konkursą nebuvo prašoma pateikti nepriekaištingos reputacijos deklaracijos, nebuvo numatyti kriterijai, kurie leistų įvertinti pretendento pasiekimus.
Taip pat esą buvo pažeisti susirinkimo terminai, neaiškūs kriterijai, vienas kandidatas visiškai nieko bendro neturėjo su jam priskirta sritimi, pažeistas slapto balsavimo principas.

Nuostatose numatyta, kad juridinis ar fizinis asmuo gali siūlyti tik vieną kandidatą. „Prodiuserių brolija“ pasiūlė du – Gintarą Bendžių bei Dmitrijų Popovą – ir abu laimėjo.

Protestuotojai teigia, kad tokie rinkimai žemina kultūros ir meno bendruomenę.

„Kultūros ir meno taryba turi konsoliduoti Klaipėdos meno bendruomenę, turėti pelnytą pagarbą kultūros lauke, dėl jos kompetencijų neturi kilti abejonių“, – pasirašė Nina Puteikienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius