Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 09 /12:36

Dėl riaušių prie Seimo kėlimo sulaikyti A.Lobovas ir A.Kandrotas, trečias žmogus jau paleistas

Trečiadienio vakarą pareigūnai sulaikė Andrių Lobovą, visuomenėje žinomą įvairių protestų dalyvį, aktyviai dalyvavusį ir riaušėse prie Seimo. Šią informaciją 15min oficialiai patvirtino Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja. Taip pat įtarimai pareikšti Antanui Kandrotui, pravarde Celofanas. Kaip skelbia BNS, iš viso sulaikyti trys asmenys. 15min žiniomis, trečiasis žmogus, kurio pavardė neskelbiama, jau paleistas.
Andrius Lobovas
Andrius Lobovas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Sulaikytas prie savo namų Jonavoje

A.Lobovas sulaikytas trečiadienio vakarą gatvėje prie savo namų Jonavoje. Panašiu metu policijos pareigūnai Vilniuje sulaikė ir Antaną Kandrotą.

Šaltinių teigimu, A.Lobovas sulaikytas mažiausiai 48 val. dėl vykstančio ikiteisminio tyrimo, susijusio su rugpjūčio 10 dieną prie Seimo vykusiu mitingu, kuris vėliau virto riaušėmis. Jo namuose atlikta krata.

Riaušių prie Seimo tyrimą vykdo Vilniaus apskrities Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyba.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Andrius Lobovas riaušių prie Seimo metu
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Andrius Lobovas riaušių prie Seimo metu

Tyrime dėl riaušių prie Seimo trečiadienį sulaikyti dar trys įtariamieji, BNS patvirtino prokuratūra.

„Šiuo metu jiems reiškiami įtarimai“, – BNS patvirtino Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Nėrijus Puškorius.

Ketvirtadienio popietę prokuratūroje rengiama speciali trumpoji spaudos konferencija, kurios metu atliekamą ikiteisminį tyrimą pakomentavo Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Justas Laucius.

VIDEO: Prokuroras pateikė daugiau detalių apie A.Kondrato ir A.Lobovo sulaikymą

Kaip skelbta, tyrime dėl riaušių prie Seimo policija sulaikė Andrių Lobovą ir Antaną Kandrotą, trečio įtariamojo pareigūnai neįvardija. Buvo atliktos kratos.

„Patvirtiname, kad jūsų įvardinti asmenys yra sulaikyti“, – BNS sakė prokuratūros atstovė Gintarė Šatkauskaitė-Vitkauskienė.

15min žiniomis, trečiasis žmogus, kurio pavardė neskelbiama, jau paleistas.

Dėl kardomųjų priemonių dar spręs

Prokuratūros išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad ikiteisminiame tyrime dėl riaušių prie Seimo pranešimai apie įtarimą įteikti dar 3 asmenims. Vienam iš jų – įteiktas pranešimas apie įtarimą ir dėl neteisėtos informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo, t. y. pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 167 straipsnio 1 dalį.

„Vienam įtariamajam skirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumentų paėmimas, dėl kitiems įtariamiesiems taikomų kardomųjų priemonių bus sprendžiama artimiausiu metu“, – teigiama pranešime.

15min žiniomis, sulaikyti tebėra A.Kandrotas ir A.Lobovas.

„Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai vadovauja ikiteisminiam tyrimui dėl riaušių, neteisėtos informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo, neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. Tyrimą atlieka Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Šiuo metu įtarimai ikiteisminiame tyrime iš viso yra pareikšti 42 asmenims“, – teigia prokuratūra.

Vilniaus apygardos prokuratūra ketvirtadienį prašo teismo mėnesiui suimti riaušių prie Seimo byloje sulaikytąjį A.Lobovą. „Prašoma skirti suėmimą iki spalio 8 dienos“, – BNS sakė Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovė Gintarė Vosyliūtė.

Prokuratūros pareiškimas nagrinėjimas rugsėjo 9 d. nuotoliniu būdu.

Tuo pat metu Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį pusei metų skyrė namų areštą vienam įtariamųjų riaušių prie Seimo byloje A.Kandrotui, skelbia BNS. „Skirtas šešių mėnesių namų areštas, jo sąlygos: nebendrauti su 41 asmeniu, būti namuose nuo 22 valandos vakaro iki 6 valandos ryto, nedalyvauti mitinguose prie Seimo, Vyriausybės ir Prezidentūros“, – BNS sakė teismo atstovė G.Vosyliūtė.

Buvęs automobilių vagis tapo aktyviu protestų dalyviu

Andrius Lobovas save pristato kaip tatuiruočių meistrą.

Anksčiau jis buvo aktyvus įvykių Garliavoje dalyvis. Teigė, jog Deimantė Kedytė neva iš tikrųjų yra jo dukra.

Du kartus teistas už automobilių vagystes. Taip pat buvo gavęs pusantrų metų laisvės apribojimo bausmę už tai, kad neteisėtai rinko informaciją apie asmenis.

Socialiniuose tinkluose dalijasi sąmokslo teorijomis – apie 5G ryšio žalą žmogaus sveikatai, skiepų kilmę ir t. t. Vienas aktyviausių skiepų prieš COVID-19 priešininkų.

Nacistinės simbolikos gerbėjas. Ant peties turi Hitlerio atvaizdo tatuiruotę. Turėjo mašiną su svastika bei kita nacistine simbolika.

Rugpjūčio 10 d. mitingo bei riaušių metu savo telefoną taip pat buvo papuošęs nacistine simbolika.

2016 m. už viešosios tvarkos sutrikdymą gavo 50 parų areštą. Tačiau A.Lobovui dar nebuvo pasibaigęs lygtinis teistumas, todėl iš viso jam skirta 60 parų areštinėje bei 3,7 tūkst. eurų bauda.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Andrius Lobovas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Andrius Lobovas

Mitingas peraugo į riaušes

15min primena, kad rugpjūčio 10 dieną apie 5 tūkst. žmonių buvo susirinkę prie Seimo protestuoti prieš Vyriausybės ribojimus imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms. Vėliau mitingas peraugo į riaušes.

Įtarimai dėl rugpjūčio 10 dieną prie Seimo vykusių riaušių iš viso pareikšti 38 asmenims, praėjusią savaitę skelbė Vilniaus apygardos prokuratūra.

Pasak prokuratūros, visiems 38 įtariamiesiems yra skirtos su suėmimu nesusijusios kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir asmens dokumento paėmimas.

A.Kandrotui surašytas ir protokolas

Riaušių byloje sulaikytam Antanui Kandrotui policija yra surašiusi protokolą dėl policijos pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymo.

Šią administracinę bylą ketvirtadienį ryte turėjo nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismas. Kadangi trečiadienį vakare A. Kandrotas buvo sulaikytas, jis neatvyko į savo bylos nagrinėjimą teisme.

„Asmuo neatvyko, buvo atvykę tik liudytojai, posėdis atidėtas spalio 11 dienai,“ – BNS sakė teismo atstovė Gintarė Vosyliūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius