-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 18

Draugę Piterbore nužudęs ir gabalais supjaustęs Vytautas Jakubauskas papasakojo, kaip ją „mylėjo“

„Jeigu ji likdavo namuose ir niekur neidavo, aš ją tiesiog mylėjau“, – tokiais žodžiais kraupia žmogžudyste ir kūno išniekinimu kaltinamas 57 metų Vytautas Jokubauskas teisme prabilo apie savo auką 42 metų Ramutę Butkienę, skelbia „Peterborough Telegraph“.
Vytautas Jokubauskas
Vytautas Jokubauskas / cambs.police.uk nuotr.

Jis pripažino, kad pasmaugė R.Butkienę chalato diržu ir panaudojo savo patirtį mėsos fabrike, pjaustydamas jos kūną. Tačiau savo kaltės V.Jokubauskas gynėsi. Vyras tikino, kad dėl nelaimės kaltas pavydas ir R.Butkienės pomėgis išgerti. 

„Tos retos progos, kai ji negerdavo, buvo tiesiog pasakiškos“, – sakė jis teisme. 

V.Jokubauskas pasakojo, kad su R.Butkiene konfliktuodavo tik tuomet, kai ši įnikdavo į degtinę. 

Tos retos progos, kai ji negerdavo, buvo tiesiog pasakiškos, – sakė V.Jokubauskas.

„Vieną dieną grįždavau po darbo ir viskas būdavo gerai, o kitą rasdavau ją visiškai girtą. Tuomet ji pradėdavo meluoti. Ji slėpdavo, kur buvo ir kur ne. Jei ji likdavo namuose ir niekur neidavo, aš ją tiesiog mylėjau“, – teisme pasakojo V.Jokubauskas. 

Jis prisipažino, kad lemtingas kartas, kai moteris buvo nužudyta, ne vienintelis, kai jis ją mušė. Pirmą kartą moteriai V.Jokubauskas sakė smogęs dar pirmą jų pažinties mėnesį. 

Ramutė Butkienė
Ramutė Butkienė

„Ji sakė: „duok man degtinės“. Aš liepiau atstoti, nes tikrai neketinu pirkti degtinės“, – paaiškino, kodėl pirmą kartą smogė damai, lietuvis. 

Tuomet R.Butkienė mėnesį gydėsi dvi mėlynes paakiuose. Jis pripažino kitąsyk smogęs R.Butkienei per delną golfo lazda. Ir tąsyk, pasak vyro, barnio priežastis buvo alkoholis. 

„Aš norėjau iš jos atimti butelį, tačiau ji jo nedavė, tai smogiau per ranką“, – paaiškino jis. „Tai nebuvo gera mintis, bet buvau susinervinęs, todėl trenkiau“, – dar pridūrė vyras. 

Jis pasakojo, kad likus mėnesiui iki moters nužudymo, jie smarkiai susipyko dar kartą, nes R.Butkienė neatsiliepė į jo skambučius. 

„Suprasčiau, jei vieną kartą neatsilieptų. Bet aš skambinau daug kartų per tris valandas, – pasakojo jis. – Esu labai pavydus. Neištikimybė man nepriimtina.“ 

V.Jokubauskas nenurodė tikslios datos, kada su R.Butkiene susipyko taip smarkiai, kad ją nužudė. 

Jo teigimu, tai buvo balandžio pabaiga arba gegužės pradžia. Jis pripažino įsiutęs, nes pagalvojo, kad moteris susitikinėja su kitu vyru. Jis papasakojo barnio įkarštyje kumščiavęs moterį per šonus. 

„Visi tie barniai kildavo dėl alkoholio“, – teisinosi jis. 

Gėrė visą dieną

V.Jokubauskas prisipažino nužudęs moterį ir supjaustęs jos kūną, tačiau neigia, kad žmogžudystė buvo tyčinė. 

Jis teigė, kad lemtingą dieną jiedu gėrė vyną. Jam pasibaigus vyras nuėjo parnešti indiško maisto ir butelio degtinės.

Kažkuriuo metu R.Butkienės buvęs draugas į pašto dėžutę įmetė naują banko kortelę su nauju PIN kodu, skirtą moteriai.

Po kelių valandų V.Jokubauskas iš šios sąskaitos išsigrynino 200 svarų.

„Iki tol mes bendravome normaliai, planavome persikraustyti, nes turėjome palikti šį kambarį“, – teisme sakė kaltinamasis.

Tačiau tą vakarą prasidėjo barnis. V.Jokubauskas aiškino, kad su moterimi susipyko, nes ji alkoholį maišė su antidepresantais ir pradėjo elgtis „keistai“.

„Žiūrėjome filmus, kai staiga ji atsikėlė nuo lovos. Ji vilkėjo tik chalatą, buvo basa. Paklausiau: „kur eini?“ Ji atsakė, kad į tualetą“, – teisme prisiminė vyras.

„Po kelių sekundžių kažkas pasibeldė į duris. Tai buvo mūsų kaimynas. Jis sakė, kad mano mergina gatvėje. Supratau, kad kažkas ne taip, nes ji net neapsirengė“, – tęsė jis.

V.Jokubauskas pasakojo iškart išbėgęs į lauką. „Tada pamačiau ją einant tiesiai į buvusio draugo namus. Pribėgau, apsukau ją ir grįžome kartu namo“, – sakė jis.

V.Jokubauskas pasakojo klausinėjęs, ką moteris daro, ką ji galvoja.

„Jos veidas buvo keistas. Atrodė, kad ji išsigandusi ir girta. Ji maišė alkoholį su vaistais ir aš galvoju, kad jai prasidėjo haliucinacijos. Ji nekontroliavo savęs ir sakė, kad tiesiog kažkur išeina. Aš maniau, kad ji eina į tualetą, o ji išėjo į lauką. Klausiau, kodėl ji pabėgo, o ji atsakė, kad pasirinko tarp buvusiojo ir manęs. Klausiau, kas atsitiko, juk buvo sakiusi, kad bus su manimi, o dabar kalba apie pasirinkimus“, – prisiminė vyras.

Jis pripažino įsiutęs.

„Mane užvaldė pyktis. Buvau labai piktas ir nervingas. Kol žiūrėjome filmą, patikrinau jos telefoną ir pamačiau, kad ji jam skambino. Labai sutrikau. Užlipau ant jos. Aš pavydus ir neištikimybė mane labai nuliūdino. Nebegalėjau tvardytis, negalėjau to sukontroliuoti“, – kalbėjo vyras.

Tuomet esą po ranka atsidūrė moters chalato diržas. V.Jokubauskas sakė apsukęs jį triskart ir užnėręs ant moters kaklo.

„Norėjau ją išgąsdinti, spustelėjau maždaug penkias sekundes, gal ilgiau. Tada paleidau. Vis klausiau jos, ar dar skambins Adamui. Ji atsakė, kad išmes telefoną ir jam nebeskambins niekada“, – pasakojimą tęsė kaltinamasis.

Paskui pora vėl susipyko. Jis pats prisipažino nesiliovęs klausinėti apie buvusį vyrą, kol galiausiai vėl griebėsi diržo.

„Ji atsakė, kad niekur nebeis ir su juo daugiau niekada nebesimatys, tada vėl apsiraminau ir žiūrėjau televizorių. Po kurio laiko paklausiau jos kažko, o ji nebeatsakė. Pažiūrėjau į ją ir supratau, kad ji nebegyva, nebekvėpuoja“, – prisiminė vyras.

Jis sakė tą akimirką galvojęs ir pats nusižudyti, tačiau to nepadarė.

Byla bus nagrinėjama toliau.

Šešiolikmetę dukrą turinti R.Butkienė buvo nužudyta šiemet tarp gegužės 28 ir birželio 6 dienos. 

Jos torsas buvo paslėptas lagamine poros bute, o kojos ir rankos sudėtos į šiukšlių maišus ir paslėptos miškingoje vietovėje. Moters galvą kaltinamasis sako įmetęs į upę, tačiau jos rasti nepavyko. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius