-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 17

E.Gentvilas laukia P.Auštrevičiaus paaiškinimų dėl VSD pažymoje aprašyto jo elgesio

Liberalų sąjūdžio lyderis Eugenijus Gentvilas stebisi, kad partijos valdybos narys europarlamentaras Petras Auštrevičius iki šiol niekaip neatsakė į Valstybės saugumo departamento (VSD) medžiagą apie savo vaidmenį skylant liberalams ir kuriant naują partiją.
Eugenijus Gentvilas ir Petras Auštrevičius
Eugenijus Gentvilas ir Petras Auštrevičius / Aliaus Koroliovo/15min nuotr.

„Man kyla klaustukų ir į tai turi atsakyti Petras Auštrevičius. Petrai, tu privalai paaiškinti tą situaciją. Ir mums, ir visuomenei“, – ketvirtadienį kalbėdamas su BNS sakė E.Gentvilas.

Jis tvirtino skeptiškai vertinantis ir anksčiau, ir dabar paskelbtus naujus duomenis apie koncerno „MG Baltic“ įtaką bei veiksmus skaldant liberalus, kuriant naują partiją.

„Vertinu visą VSD pažymą mūsų atžvilgiu, pradedant nuo mūsų nuodėmingo gimimo, skeptiškai. Mes patys kūrėme partiją ir mes patys nusprendėme, kad P.Auštrevičius būtų mūsų pirmininkas. VSD rašo, kad mus įkūrė ir P.Auštrevičių parinko. Nesutinku su tuo. Nesutikdamas ten, aš apdairiai žiūriu ir čia“, – teigė E.Gentvilas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Eugenijus Gentvilas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Eugenijus Gentvilas

Jis pripažino, kad vis dėlto kai kas naujoje informacijoje kelia nerimą.

„Man kelia nerimą pokalbio citata iš P.Auštrevičiaus bendravimo su „MG Baltic“, kad yra kažkokie pokalbiai ir derinimai, suprask, su „MG Baltic“ dėl R.Šimašiaus nuvertimo“, – sakė liberalų lyderis.

VSD Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui pateiktoje medžiagoje rašoma, kad „T.Dapkus (...) kurstė P.Auštrevičių reikšti nepasitikėjimą R.Šimašiumi („panašu, kad Remigučiui laikas trauktis“).

E.Gentvilas teigė, kad partija kol kas nėra sulaukusi jokių P.Auštrevičiaus komentarų dėl paskelbtos informacijos.

„Petras mokina, kaip reikia komunikuoti, bet pats devynias paras nekomunikuoja ir nesako, ar jis buvo parinktas „MG Baltic“ mūsų pirmininku, ar čia mes susitarėme. Aš liudiju, kad mes susitarėme, tačiau Petro visiška tyla tuo klausimu...“ – kalbėjo E.Gentvilas.

„Laukiu, kada pagaliau Petras pasirodys Lietuvoje ir partiniame renginyje“, – pridūrė jis.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Petras Auštrevičius
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Petras Auštrevičius

Liberalų sąjūdis europarlamentarą P.Auštrevičių neseniai patvirtino partijos kandidatu į prezidentus.

Klausiamas apie Vitalijaus Gailiaus galimybes likti pirmuoju partijos pirmininko pavaduotoju ar Seimo Antikorupcijos komisijos vadovu, E.Gentvilas sakė pats neketinantis inicijuoti jokių atstatydinimų ar tyrimų.

Anot E.Gentvilo, V.Gailiui nereikėtų skubėti imtis kokių nors veiksmų.

„Siūliau V.Gailiui neskubėti. Aš ne viskuo tikiu, kas parašyta VSD pažymoje. Žinodamas, kaip parašyta neteisingai apie 2006-uosius, aš nesu tikras, ar dabar teisingai interpretuojama“, – sakė Liberalų sąjūdžio pirmininkas.

VSD pateiktoje medžiagoje teigia, kad po Eligijaus Masiulio sulaikymo verslo koncernas „MG Baltic“ siekė, jog Liberalų sąjūdžio lyderiu taptų V.Gailius. Tačiau tuomet pirmininko rinkimus laimėjo Vilniaus meras Remigijus Šimašius, vėliau – E.Gentvilas.

Žvalgybos rašte parlamentinį tyrimą atliekančiam Seimo komitetui V.Gailius vadinamas koncerno vadovams parankiu asmeniu, teigiama, kad juos siejo asmeniniai ryšiai.

Anot rašto, po tuometinio liberalų lyderio Eligijaus Masiulio sulaikymo korupcijos byloje 2016 metų birželį žurnalistams Tomas Dapkus – tikėtina, su tuometinio koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio pagalba – padėjo formuoti V.Gailiui politinę strategiją, ieškoti kompromituojančios informacijos prieš jo konkurentus partijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius