Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 05 13

EK, Lietuvos Įvairovės chartija ir 15min kviečia organizacijas jungtis prie iniciatyvos „Gegužė su įvairove“

Skatinti įvairovę ir kurti įtraukią darbo aplinką yra nuolatinis darbas, tad kampanija „Gegužė su įvairove“ yra puiki proga jį pradėti ar padaryti matomą. Šios kampanijos metu kviečiame organizacijas iš privataus ir valstybinio bei nevyriausybinio sektoriaus, Lietuvos Įvairovės chartijos narius ir ne tik dalintis istorijomis bei praktikomis įvairovės ir įtraukties darbo vietoje tema. Dalyvauti gali visi – dideli ir maži, įvairovės valdyme patyrę ir dar tik pradedantys darbdaviai – taip siekiame didinti visuomenės, darbuotojų ir darbdavių sąmoningumą apie įvairovę, jos naudą.
Diversity
Lietuvos Įvairovės chartija ir 15min kviečia organizacijas jungtis prie iniciatyvos „Gegužė su įvairove“

Europos Sąjungos Įvairovės chartijų platformai – 10 metų

Prieš dešimt metų Europos Komisija (EK) įkūrė ES įvairovės chartijų platformą skirtą padėti įmonėms, viešosioms įstaigoms ir nevyriausybinėms organizacijoms įtraukti įvairovę bei jos valdymą į savo veiklas ir strategijas, remti ir skatinti įtraukios darbo vietą kūrimą ir lygių galimybių užtikrinimą. Šiandien Platforma vienija 24 chartijas visoje Europoje, 12 000 prisijungusių įmonių ir organizacijų, kuriose dirba daugiau bei 16 milijonų darbuotojų.

„ES semiasi stiprybės ir vienybės iš savo įvairovės – mes turime ir toliau stengtis kurti įvairovę atspindinčias, įtraukias ir lygias darbo vietas ir visuomenes“, – teigia EK komisarė lygybės klausimais Hellena Dalli videosveikinime.

Deja, šiemet turėjęs įvykti pirmasis Europos įvairovės mėnuo dėl kilusios pandemijos nukeliamas metams, tačiau Platforma ir Lietuvos Chartija ragina darbdavius organizuoti (interaktyvias) veiklas savo darbuotojams ar visuomenei, klientams ar tiekėjams, įtraukti įvairovės temą į savo vidinę ir išorinę komunikaciją, o 15min kviečia garsiai dalintis.

15min prisijungė prie Įvairovės chartijos
15min prisijungė prie Įvairovės chartijos

„Dalyvavimas „Gegužė su įvairove“ tikrai neatima daug laiko ir priešingai, nei gali pasirodyti, nebūtinai reikalauja didelių finansinių išteklių: pasirinkite konkrečią dieną ar savaitę įvairovės temai, pasikalbėkite su darbuotojais, skirkite laiko interaktyviems mokymams ar pasikvieskite lektorių patyrinėti neišsemiamą įvairovės temą, ieškodami idėjų įtraukite ir darbuotojus – galite pasisemti naujų, novatoriškų idėjų, inicijuokite darbuotojų grupių ar komitetų, skirtų įvairovei ar konkrečiam jos pagrindui, sukūrimą, užmegskite partnerystę su vietinėmis NVO ar su tiekėjais iš mažumų grupių, socialinių įmonių. Net ir mažas žingsnis įvairovės kelionėje gali atnešti netikėtų rezultatų“, – ragina viena iš Lietuvos Įvairovės chartijos koordinatorių Vija Platačiūtė.

Pirmoji diskusija jau šiandien: mūsų tolerancijos ribos

Viena iš Lietuvos Įvairovės chartijos narių „Rimi Lietuva“ jau antrus metus gegužę skiria įvairovės temai – šį mėnesį rengiami įvairūs susitikimai, diskusijos, mokymai, kurie padeda stiprinti įmonėje puoselėjamą įvairovės kultūrą.

Šiais metais „Rimi“ prisijungia ir prie Europos Komisijos, Lietuvos Įvairovės chartijos ir 15min informacinės kampanijos „Gegužė su įvairove“ ir jau šiandien 13 val. kviečia visus į pirmąją virtualią diskusiją įvairovės tema.

Diskusijoje „Už įvairovę“ organizacijų ugdymo ekspertė, psichologė Rima Vanagė kalbės apie tai, kodėl vadovaujamės stereotipais, kaip susiformuoja nuostatos ir baimės, kodėl ir kada sunku priimti žmones, kaip veikia mąstymas bei kas jį keičia. Kartu atsakymų ieškos bei 10 metų neįgaliųjų įdarbinimo patirtimi dalinsis „Rimi Lietuva“ personalo vadovė Vaida Kaikarienė.

Diskusiją kviečiame žiūrėti čia:

15min – pirmoji žiniasklaidos priemonė, prisijungusi prie Įvairovės chartijos

Naujienų portalas 15min praėjusių metų gruodžio 10-ąją, Tarptautinę žmogaus teisių dieną, tapo Lietuvos Įvairovės chartijos nare. Tai pirmoji žiniasklaidos priemonė, prisijungusi prie šios Europos Komisijos iniciatyvos, kuri vienija organizacijas, įsipareigojančias užtikrinti lygias galimybes darbo vietoje, sustiprinti įvairovės valdymą bei kurti draugišką ir įtraukią darbo aplinką.

Už 2019-ųjų darbus 15min Lietuvos žiniasklaidos apdovanojimuose gavo apdovanojimą kaip etiškiausia ir tolerantiškiausia žiniasklaidos priemonė Lietuvoje, taip pat šiuo metu 15min yra nominuoti net dviejose Nacionalinių Lygybės ir įvairovės apdovanojimų nominacijose: „Atviros visuomenės piliečio“ ir „Religijų ir įsitikinimų įvairovės“.

Lietuvos Įvairovės chartija vienija beveik 50 narių, tokių kaip „Swedbank“, „Rimi Lietuva“, „Telia Lietuva“, „Moody’s Lietuva“ ir kitų, taip pat valstybinių institucijų ir įmonių – LR užsienio reikalų ministerijos, VĮ „Lietuvos tarptautiniai oro uostai“, Vilniaus miesto savivaldybės ir kitų.

Įvairovės chartijos steigėjai Lietuvoje – „Diversity Development Group“, vykdanti socialinius projektus ir tyrimus žmogaus teisių, švietimo, lygių galimybių, įvairovės ir kitose srityse, ir socialinė įdarbinimo agentūra „SOPA“. Pernai Lietuva tapo 22-ąja ES šalimi, kurioje jau veikia ši Europos Komisijos iniciatyva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius