Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 11 16

Ekstremali situacija Alytaus mieste ir rajone prie renginių lankomumo neprisideda

„Koncertą Alytuje lapkričio 16 dieną atšaukiame“, – prieš kurį laiką informavo Džordana Butkutė“, „Spektaklis „Otelas“ dėl nenumatytų aplinkybių perkeliamas“, – pranešė Anželikos Cholinos teatras, „Koncertas „Baltasis kiras“ ir choras „Varsa“ – atšauktas“, – atsiprašė organizatoriai. Tai – tik keletas neįvyksiančių, perkeltų renginių iš galybės Alytuje suplanuotų, tačiau tendencijos neramina.
Gaisras Alytuje
Gaisras Alytuje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Sunku spėti, ar tik gaisras sukėlė tokius lankytojų pokyčius dėl kurių turėjome perkelti ir atšaukti ne vieną koncertą“, – spėja Alytaus kultūros centro (AKC) rinkodaros ir komunikacijos specialistė Iveta Komičiūtė.

Specialistės teigimu, nėra abejonės, Alytuje nuo spalio 16-osios vykęs gaisras – svari repertuaro pokyčių priežastis, nes ekstremali situacija mieste, kiek žinoma, neatšaukta iki šiol.

Jeigu grupių „Dar“, „Pikaso“ ir Ovidijaus Vyšniausko pasirodymai buvo nukelti dėl vykusio gaisro spalį, lapkričio repertuaro keitimai nėra lengvai paaiškinami, tačiau ekstremali situacija mieste ir rajone prie renginių lankomumo neprisideda.

Pasak AKC specialistės, gaisro metu alytiškiai neturėjo galimybės įvažiuoti į Pramonės rajoną, o gaisrą užgesinus jaučiama baimė kurį laiką nesiartinti prie gaisro židinio, taip pat ir lankytis kultūros centre, kuris – visai čia pat prie gaisravietės.

Žinoma, renginiai, kurie buvo perkelti ir atšaukti jau po gaisro – ne AKC, o pačių organizatorių reikalas, juolab jie, o ne Alytaus kultūrininkai nusprendė perkelti ar atšaukti minėtus renginius.

Atšaukdami pasirodymus vieni atvažiuoti baiminosi dėl galimų gaisro padarinių, kiti turėjo techninių nesklandumų. Kyla nepatogumų, tačiau svarbiausia, kad laikomasi finansinės atsakomybės, renginio organizatoriai, atšaukę, perkėlę koncertą, grąžina pinigus už bilietus.

„Žinoma, kultūros centrui renginių atšaukimai – nuostolis, kaip ir organizatoriui, nei vienai pusei tai nėra naudinga tiek emocine, tiek finansine prasme“, – neslepia I.Komičiūtė, pastebėdama, kad gyvenimas ir kultūra teka toliau bei atkreipdama dėmesį, jog lapkritis, gruodis – tikrai turtingi renginiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius