Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 25

Ekstremalus taupymas: kaunietis jau 5 mėnesius nieko neperka ir nežada sustoti

Ar įmanoma visus metus nieko nepirkti? Šią teoriją nusprendęs patikrinti psichoterapeutas Timas Petraitis jau per pirmuosius mėnesius įsitikino, jog būti laimingam galima ir neišleidžiant daug pinigų.
Timas Petraitis ir eksperimento metu pasidaryta lentyna knygoms
Timas Petraitis ir eksperimento metu pasidaryta lentyna knygoms / Asmeninė nuotr.

„Pirkti tik maistą arba išvis nieko nepirkti dieną, dvi nėra labai sunku. Kaip ir dieną be automobilio praleisti nėra sudėtinga. Bet kai pagalvoji, kad taip reikėtų elgtis visus metus, tada jau pradeda „kutenti“ kažką viduje. Man asmeniškai, sakyčiau, pagrindinis motyvas pasiryžti iššūkiui buvo noras dar labiau pakelti sau kartelę. Jau iki tol gyvenau gana taupiai, bet norėjosi kažko dar sudėtingesnio“, – apie priežastį, kodėl nusprendė metus sau nieko naujo nepirkti (išskyrus maistą ir kitus būtinus išgyvenimui dalykus) sakė T.Petraitis.

15min jis papasakojo, kas yra ekstremalus taupymas, pasidalijo įspūdžiais apie pirmuosius savo eksperimento, kuris startavo 2021 m. sausio 1 d., mėnesius. Pasak jo, nieko nepirkimas padeda ne tik sutaupyti, bet ir gerokai sumažinti nerimo.

„Buvimas ribose teikia saugumo jausmą. Tada viskas paprasčiau, – sako pašnekovas. – Gaila, kad šiandienos visuomenėje buvimas laisvu turi daugiau pozityvų atspalvį, o buvimas apsiribojusiu, asketišku, spartietišku – savęs skriaudimo, negatyvų atspalvį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius