Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 16 /16:05

Eligijus Masiulis po apklausos tebesilaiko tylos taktikos

Į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) akiratį patekęs buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis pirmadienį po pietų atvyko į apklausą Generalinėje prokuratūroje. Po jos politikas ir toliau laikėsi tylos taktikos – neatsakė, nei kokiu statusu buvo apklaustas, nei, ar iš tikrųjų ėmė kyšį.
Eligijus Masiulis ir Mindaugas Bliuvas
Eligijus Masiulis ir Mindaugas Bliuvius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Politikas liudyti atvyko kartu su advokatu Mindaugu Bliuvu.

Prieš apklausą E.Masiulis su žiniasklaida nekalbėjo, nes taip jam patarė advokatas.

Po apklausos politikas ir toliau neatskleidė, ar pripažįsta teisėsaugos jam metamus įtarimus dėl galimo kyšio paėmimo.

„Noriu patvirtinti, kad aš ir toliau esu pasiruošęs geranoriškai ir atvirai bendradarbiauti su teisėsauga. Ši savaitė iš tikrųjų yra skirta tam, kad aš galėčiau realizuoti savo ketinimus atsistatydinti iš Seimo narių ir kaip eilinis Lietuvos pilietis stoti prieš teisingumą ir įrodinėti savo tiesas. Ir taip pat turiu pasakyti, galbūt nuvilti, kad turiu prokuroro įpareigojimą neatskleisti jokių duomenų, kurie yra susiję su vykdomu ikiteisminiu tyrimu“, – po pusantros valandos trukusios apklausos sakė E.Masiulis.

Noriu patvirtinti, kad aš ir toliau esu pasiruošęs geranoriškai ir atvirai bendradarbiauti su teisėsauga, – sakė E.Masiulis.

Jis aiškino, kad negali atskleisti jokių duomenų, net pasakyti, ar pripažįsta kaltę, ar ją neigia.

„Ikiteisminis procesas turi savo aiškias taisykles ir logiką. Aš, kaip doras pilietis, noriu laikytis tų taisyklių ir šiuo atveju netgi pasakymas daugiau yra nukrypimas nuo taisyklių“, – klausiamas, ar buvo apklaustas pirmą kartą, teigė E.Masiulis.

Prokuroras Justas Laucius yra atskleidęs, kad teisėsauga, kaip įtariama, pas politiką rado 106 tūkst. eurų.

Tačiau pats E.Masiulis šio teiginio nekomentavo: „Aš neatsakau už prokurorą. Ką prokuroras nori, tą jis ir kalba. Aš pasakiau tiek, kiek galėjau pasakyti. Ateis laikas, kai pateiksiu informaciją tokią, kokią galėsiu pateikti. Šiandien esu pasiruošęs pasakyti tiek, kiek pasakiau“.

VIDEO: Eligijus Masiulis atvyko į apklausą

Politikas neatsakė ir į klausimą, ar per metus sukaupė 106 tūkst. eurų, nes praėjusių metų jo turto deklaracijos rodo, kad tiek grynųjų pinigų E.Masiulio šeima neturėjo.

„Aš viską pasakiau, gerbkime įstatymus, gerbkime vieni kitų teises. Aš suprantu, kad jūs norite kiek įmanoma daugiau informacijos, bet tikrai bus laiko tą informaciją pateikti, kai ateis tam tikras momentas procese“, – sakė E.Masiulis.

Ši apklausa buvo pirmasis kartas, kai E.Masiulis pateikė savo versiją dėl STT atliekamo tyrimo.

STT teigia, kad šiuo metu ikiteisminiame tyrime turimi duomenys leidžia įtarti, kad galimai „MG Baltic“ koncerno atstovai už politinės partijos veikimą jų naudai perdavė itin stambaus masto kyšį (apie 100 000 eurų) Seimo nariui E.Masiuliui. Kratos atliktos E.Masiulio namuose, automobilyje ir partijos būstinėje, taip pat „MG Baltic“ prezidento Dariaus Mockaus ir už koncerno valdomos žiniasklaidos verslą atsakingo viceprezidento Raimondo Kurlianskio kabinetuose. R.Kurlianskis sulaikytas 20 parų.

Prokuroro Justo Lauciaus teigimu, pas E.Masiulį rasta pinigų.

„Yra įtarimų, kad pas gerbiamą Seimo narį E.Masiulį rasta itin didelė pinigų suma. Jos šaltinis yra gerbiamas R.Kurlianskis. Yra tokie įtarimai. Mes matome priežastinį ryšį tarp pono Kurlianskio ir pono Masiulio veiksmų“, – žurnalistams penktadienį sakė Generalinės prokuratūros prokuroras J.Laucius.

Pasak jo, tyrime figūruoja 106 tūkst. eurų suma. Šie grynieji pinigai per kratas buvo rasti pas E.Masiulį, tik tyrėjai nepatikslina kur – namuose, partijos būstinėje ar politiko automobilyje.

Pats E.Masiulis iki šiol atvirai neatsako į klausimą, ar jis ėmė pinigus iš R.Kurlianskio, ar ne. R.Kurlianskis kol kas neigia juos perdavęs, o, pasak šaltinių, Specialiųjų tyrimų tarnybos agentams nepavyko užfiksuoti pinigų perdavimo fakto.

Po pradėto tyrimo E.Masiulis nutarė trauktis iš Liberalų sąjūdžio pirmininko posto, sustabdyti narystę partijoje ir atsisakyti Seimo nario mandato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius