Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 21

Etikos ir procedūrų komisija pradėjo tyrimą dėl A.Skardžiaus galimo viešųjų ir privačių interesų konflikto

Trečiadienio posėdyje Seimo Etikos ir procedūrų komisija nusprendė pradėti tyrimą dėl Seimo nario Artūro Skardžiaus galimo viešųjų ir privačių interesų konflikto, praneša Seimo kanceliarija.
Artūras Skardžius
Artūras Skardžius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Anot pranešimo, tyrimas buvo pradėtas gavus Seimo narės Aušros Maldeikienės kreipimąsi bei Seimo 2017 m. birželio 20 d. pavedimą įvertinti, ar tinkamai Seimo narys A.Skardžius deklaravo savo privačius interesus, nustatyti, ar Seimo nariui A.Skardžiui dėl jo šeimos turimos žemės nuomos sutarties su UAB „Renovacijos partneriai“ nekyla viešųjų ir privačių interesų konfliktas svarstant Seime klausimus, kurie yra tiesiogiai susiję su Atsinaujinančių išteklių energetikos įstatymo pakeitimais, reglamentuojančiais vėjo energetiką.

Išvadą komisija turi pateikti Seimui iki 2017 m. rugsėjo 1 d.

15min tyrimas atskleidė, kad parlamentaro A.Skardžiaus šeima gauna pajamų iš vėjo energetikos vystytojų, o politikas rengia įstatymų pataisas, susijusias su atsinaujinančiais energijos šaltiniais.

17-os 2,3 megavato galios jėgainių parką Šilutės rajone, Čiūtelių kaime, valdo 2005-aisiais „Lietuvos energijos“ skelbtą konkursą laimėjusi „Naujoji energija“, ji šiuo metu nuomojasi sklypus iš bendrovės „Renovacijos partneriai“. Pastaroji bendrovė žemę nuomojasi iš vietos gyventojų, įskaitant ir A.Skardžiaus šeimą. Per metus beveik už 27 hektarų sklypo nuomą politikui mokami 24 tūkst. eurų.

VIDEO: Apie ryšius su vėjo energetikais paklaustas A.Skardžius: „Gal tu norėtum savo akytes man parodyt?“

A.Skardžiaus gaunama suma už žemės nuomą verslininkams yra 12–28 kartus didesnė, nei mokama greta esančių sklypų savininkams.

Parlamentaras tikina, kad jo veikla Seime niekaip nesikerta su iš vėjo jėgainių vystytojų per tarpininkus gaunamomis pajamomis, nes jis tik nuomoja žemę.

Taip pat 15min jau rašė, kad nuo 2012 metų A.Skardžius dalyvavo Seime rengiant mažiausiai penkis teisės aktus, susijusius su elektros energija ir atsinaujinančiais ištekliais, pateikė mažiausiai aštuonis pasiūlymus, susijusius su šia sritimi.

VIDEO: Artūro Skardžiaus Seime registruoti dokumentai veda pas žinomą advokatą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius