-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 19

Eurostatas: lietuviai informacijos internete tikrumą tikrina rečiausiai ES

Lietuvos gyventojai internete skelbiamos informacijos patikimumą tikrina rečiausiai iš Europos Sąjungos (ES) šalių, rodo Eurostato duomenys.
Melas
Melas / 123RF.com nuotr.

Šiemet atlikto tyrimo duomenimis, 47 proc. visų 16–74 metų ES gyventojų interneto svetainėse ar socialiniuose tinkluose matė tikrovės neatitinkančią ar abejotiną informaciją, tačiau tik apie ketvirtadalis (23 proc.) žmonių patikrino jos teisingumą.

Lietuvoje ši dalis buvo mažiausia ir siekė 11 proc. Toliau rikiavosi Rumunija (12 proc.) ir Lenkija (16 proc.), teigia Eurostatas.

Didžiausia dalis buvo Nyderlanduose (45 proc.), Liuksemburge (41 proc.) ir Airijoje (39 proc.).

Per dešimtmetį ES namų ūkių, turinčių interneto prieigą, dalis išaugo iki 92 proc. – 20 proc. punktų daugiau nei 2011 metais, kai jis siekė 72 procentus.

Didžiausia namų ūkių dalis (99 proc.), turinti prieigą prie interneto, buvo Liuksemburge ir Nyderlanduose. Mažiausias interneto prieigos lygis tarp ES valstybių buvo Bulgarijoje (84 proc.).

Tačiau Bulgarijoje kartu su Kipru, Rumunija, Graikija, Slovėnija ir Lietuva nuo 2016 metų sparčiai išaugo namų ūkių, turinčių interneto prieigą, dalis. Lietuvoje ji per penkerius metus išaugo 15 punktų iki 87 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius