Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 13

Feisbuke – melas apie pasibaigusią nepilnametės prievartavimo bylą Jurbarke

Melagingų naujienų konvejeris nestoja. Šimtai socialinio tinklo naudotojų dalijasi informacija, esą nepilnametės prievartavimo byla Jurbarke – baigta.
Jurbarko ženklas
Jurbarko ženklas / Luko Pilecko nuotr.

„Jurbarko įtariamam prievartautojui teismas paskyrė galutinę 11 metų laisvės atėmimo bausmę“, – skelbia tinklalapis laisvadienis.lt. Nuoroda į publikaciją trečiadienį pasidalyta per 200 kartų.

15min nuotr./Melagingos publikacijos antraštė
15min nuotr./Melagingos publikacijos antraštė

Tai nėra tiesa, o teksto autoriai net nebando apsimesti sakantys tiesą. Atsidarius nuorodą pateikiamas 2017 m. 15min publikuotas tekstas apie nesusijusios bylos nagrinėjimą.

Panašu, kad naujausia dviženklį skaičių melų per pastarąjį pusmetį publikavusio tinklalapio aistra – išgalvotos kriminalinės naujienos.

Šią savaitę jau rašėme apie tame pačiame tinklalapyje publikuotą tekstą, melagingai pranešantį apie į laisvę paleistą Henriką Daktarą.

15min nuotr./Reklama tinklalapyje
15min nuotr./Reklama tinklalapyje

Jurbarkas dėmesio centre atsidūrė po žinios apie vieną žinomą miestelio sportininką, kuris per moksleivių vakarėlį žiauriai sumušė ir išprievartavo dešimtokę. Daugiau apie tai – čia.

Melagingomis kriminalinėmis naujienomis siekiama patraukti skaitytojų dėmesį ir padidinti puslapio lankytojų skaičių. Kuo šis didesnis, tuo brangiau tinklalapyje parduodama reklama. Melas – papildomos pajamos.

Laisvadienis.lt valdytojai melui nėra išrankūs. Klastojamos orų prognozės, skelbiamos pasenusios naujienos, naujam gyvenimui prikeliamos senos tragedijos.

Dėl to tinklalapio savininkų uždarbis svyruoja nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių eurų per metus. Pajamos, gaunamos iš reklamos, rodomos greta melagingų naujienų.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“ programa, kuria siekiama stabdyti melagingų naujienų plitimą socialiniame tinkle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius