TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 12 14

G.Landsbergis įvertino „Lietuvos geležinkelių“ valdybos sprendimą: jis teisingas

Didžiausios valdančiosios koalicijos partijos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis sakė, kad „Lietuvos geležinkelių“ valdybos priimtas sprendimas, kad įmonės vadovas turėtų trauktis iš pareigų, yra teisingas. Seime tuo metu taip pat buvusi premjerė Ingrida Šimonytė išvyko neatsakiusi į žurnalistų klausimus apie tai.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Siekiant deeskaluoti situaciją, „Lietuvos geležinkelių“ valdyba priėmė sprendimą sutarti dėl pereinamojo laikotarpio iki kada įmonės vadovas Mantas Bartuška galėtų pasitraukti iš užimamų pareigų. Tai žurnalistams antradienio vakarą paskelbė „Lietuvos geležinkelių“ valdybos pirmininkas Kęstutis Šliužas.

Vėlyvą antradienio vakarą Seime žurnalistams G.Landsbergis sakė, kad prieš mėnesį prasidėjus klausimams, kada įmonės turėtų nutraukti sutartis su sankcionuota įmone „Belaruskalij“, jis kalbėjo apie tai, jog viena priežasčių yra reputacinė.

„Jeigu nekyla jokios teisinės pasekmės, jeigu tai nėra tiesioginės sankcijos, tada yra reputacinė žala galima įmonei. Ir akivaizdu, kad tai buvo įvertinta. Reputacinė žala yra padaryta ir aš manau, kad tai yra teisingas sprendimas“, – komentavo jis.

Antradienio vakarą pateikti sprendimą dėl atsistatydinimo pareiškimus parašiusių G.Landsbergio ir susisiekimo ministro Mariaus Skuodžio žadėjusi I.Šimonytė iš Seimo rūmų antradienį prieš 21 valandą išvyko neatsakiusi į žurnalistų klausimus.

Ji sakė, kad prieš tai dar nori susipažinti su „Lietuvos geležinkelių“ valdybos sprendimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius