-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 15

G.Landsbergis įvertino svainio žodžius: klaviatūros riteriai prirašo įvairių įdomių dalykų

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis sako, kad klaviatūros riteriai prirašo įvairių įdomių dalykų, nieko bendra neturinčių su partijos programa. Taip jis pakomentavo sutuoktinės Austėjos Landsbergienės sesers vyro Liudviko Andriulio įrašą feisbuke, kuriame teigiama, kad po konservatorių ir liberalų sėkmės rinkimuose galima tikėtis vienalyčių santuokų įteisinimo, pasipriešinimo išmokoms ir pašalpoms, lengvesnės imigracijos.
Gabrielius Landsbergis ir Liudvikas Andriulis
Gabrielius Landsbergis ir Liudvikas Andriulis / 15min ir asmeninio archyvo nuotr.

„Vakaro riteriai, klaviatūros riteriai prirašo įvairių įdomių dalykų, nieko bendro neturinčių su partijos programa“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė G.Landsbergis.

Anot jo, L.Andriulio žodžiai feisbuke neturi nieko bendra nei su partijos programa, nei su konkrečiais politikais.

„Nieko daugiau turbūt ir negalėčiau pasakyti“, – teigė konservatorių lyderis.

Paklaustas, ką turi mintyje sakydamas „vakaro riteriai“, G.Landsbergis aiškino, kad turbūt yra tam tikra tendencija, kai feisbuko įrašai atsiranda vakare.

Apie minėtą įrašą socialiniame tinkle G.Landsbergis teigė nekalbėjęs su svainiu. Kartu jis aiškino ir dėl to nesupykęs.

„Aš turiu, ką veikti. Tiesiog aš turiu darbo. Tiesiog, aišku, apmaudu yra, kad valdantieji tęsia, pavadinkime, šmeižto kampaniją. Ką darė pirmo turo metu, tas pats tęsiasi ir antrame ture“, – komentavo jis.

Tos pačios lyties asmenų partnerystės klausimas, G.Landsbergio teigimu, bus keliamas. Apie tai jis esą kalbėjo dar 2016 metais.

„Jeigu jūs pamenate, buvo balsavimai ir mūsų frakcija pasakė savo nuomonę. Yra įvairios nuomonės mūsų frakcijoje, niekada nesiekėme jos suvienodinti. Mano nuomonė yra aiški, ji buvo ir aš jos neišsižadu“, – pažymėjo konservatorių lyderis.

Viešoje feisbuko grupėje paskelbtą L.Andriulio įrašą ištraukė valdantieji „valstiečiai“.

Apie šį įrašą trečiadienį kritiškai pasisakė ir G.Landsbergio tėvas, rašytojas Vytautas V.Landsbergis.

Įrašą feisbuke paliko ir G.Landsbergio senelis, konservatorių patriarchas Vytautas Landsbergis.

„Jie, matyt, jaučia taip savo pareigą taip reaguoti. Aš tai būčiau nereagavęs. Ta prasme, vėlgi į kiekvieną žmogų, kuris ką nors prirašo feisbuke, aš nepuolu reaguoti. Tiesą sakant, man rodos, kad tai neverta eskalacijos. Aš suprantu, kad yra labai įdomus metas ir jums taip pat yra tokia istorija. Bet čia šiaip jau nėra istorijos. Ta prasme vienas žmogus naktį prirašo kažkokių kliedesių ir mes turime dabar nacionalinę temą. Dėl to labai apgailestauju, ypatingai turint galvoje, kad tą pačią dieną turime koronaviruso rekordinius skaičius, mes turime deficitinį biudžetą paskelbtą ir kitų dalykų. O mes aptarinėjame vieno žmogaus vieną kažkokį postą“, – sakė G.Landsbergis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius