Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 02

G.Landsbergis žada palaikyti partnerystės įstatymo projektą, „jei jis bus tinkamas“

Užsienio reikalų ministras, konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis žada palaikyti koalicijos partnerių Laisvės partijos rengiamą partnerystės įstatymo projektą, „jei jis bus tinkamas“.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Nemačiau dar paties įstatymo projekto, neįsivaizduoju, koks jo galutinis variantas bus pateiktas Seimui, kuris bus registruotas. Jeigu jis bus tinkamas – aš patį institutą, tokį kaip partnerystės, aš palaikau, esu tą sakęs ne vieną kartą“, – spaudos konferencijoje antradienį teigė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas.

Seimo pirmininkė Liberalų sąjūdžio vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad pavasario sesijoje rengiamasi teikti partnerystės įstatymo projektą, kuris parengtas remiantis 2017-aisiais liberalių politikų teiktu projektu – juo siūlyta įteisinti lyčiai neutralų partnerystės institutą.

Teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska interviu BNS teigė, kad projektą rengia Laisvės partija ir jos atstovas, Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius. Ministrė tuomet pabrėžė, kad reglamentavimas aktualus ne tik vienalytėms, bet ir heteroseksualioms poroms, šiuo metu neturinčioms alternatyvų santuokai.

Tuo metu keturi konservatoriai siūlo Seimo pirmininkei grąžinti į darbotvarkę kitą 2017-ųjų projektą, kuriuo buvo siūloma įteisinti ne partnerystės institutą, o sutartį dėl bendro gyvenimo.

Lietuvoje partnerystė nėra įteisinta nei vyro ir moters, nei vienos lyties poroms. Keli ankstesni liberalių politikų bandymai šalyje įteisinti civilinę partnerystę Seime nepasiekdavo priėmimo stadijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius