Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 12 14

G.Nausėda apie galimą visos Vyriausybės atsistatydinimą: nereikia skubotų sprendimų

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad nereikia priimti skubotų sprendimų dėl visos Vyriausybės atsistatydinimo. Apie tai pirmadienio vakarą LRT televizijai užsiminė pati premjerė Ingrida Šimonytė.
Prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su premjere Ingrida Šimonyte
Gitanas Nausėda ir Ingrida Šimonytė / Roberto Dačkaus (Prezidento kanceliarija) nuotr.

Premjerė Ingrida Šimonytė, pirmadienį nepaskelbusi savo sprendimo, ar patenkins dėl Baltarusijos trąšų tranzito skandalo atsistatydinimo pareiškimus parašiusių užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio ir susisiekimo ministro Mariaus Skuodžio norus, pirmadienį duotame interviu LRT televizijai pareiškė neatmetanti galimybės, kad atsistatydins visa Vyriausybė.

Premjerė taip pat teigė, kad „Lietuvos geležinkelių“ sutarties su „Belaruskalij“ pakeitimai turėjo būti pristatyti Vyriausybės nacionalinio saugumo komisijai.

Plačiau skaitykite čia: I.Šimonytė neatmeta galimybės, kad pasitrauks visa Vyriausybė.

I.Šimonytė savo sprendimą dėl ministrų ir visos Vyriausybės žada paskelbti antradienio vakarą. Pirmadienį I.Šimonytė buvo susitikusi su G.Nausėda, tačiau po šio susitikimo nebuvo paskelbta jokių komentarų.

Prezidento kanceliarijos/Roberto Dačkaus nuotr./Prezidentas Gitanas Nausėda ir premjerė Ingrida Šimonytė
Prezidento kanceliarijos/Roberto Dačkaus nuotr./Prezidentas Gitanas Nausėda ir premjerė Ingrida Šimonytė

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienio rytą lankydamasis Vilniaus miesto apylinkės teisme teigė, kad būtina užtikrinti visuomenės ir vidaus politikos stabilumą.

„Aš manau, kad šiandien nepaprastai svarbu užtikrinti mūsų visuomenės stabilumą, vidaus politikos stabilumą. Suprantu, kad situacija, kuri susiklostė, yra labai nelengva tiek premjerei, tiek visai Vyriausybei.

Tikrai suprantu, kad įvyko tam tikrų dalykų, kurie meta šešėlį vertybinei mūsų užsienio politikai, tačiau ir vakar, ir šiandien galiu tą patį pakartoti – tikrai siūlyčiau sprendimus daryti labai gerai apgalvojus, pasvėrus ir šiandien aš matau įvairių problemos sprendimo alternatyvų.

Tačiau svarbiausia, kad nebūtų daromi karštligiški ar skuboti sprendimai, kurie komplikuotų situaciją, kai mums to mažiausiai reikia, įvertinus visas tarptautines aplinkybes“, – trumpai situaciją pakomentavo G.Nausėda.

Antradienį Seime priiminėjamas kitų metų valstybės biudžetas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius