Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 14 /12:35

G.Nausėda apie santykius su Vyriausybe: noriu būti šitame pasaulyje

Komentuodamas pastaruoju metu gana komplikuotus santykius su Vyriausybe, prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad yra skirtingas įsivaizdavimas ir požiūriai, kurie kartais skiriasi tiek, jog surasti bendro vardiklio nepavyksta.

„Dėl konflikto su Vyriausybe – tiesą sakant, aš nežinau, gal yra tokių lūkesčių, kad viskas turi būti kaip rojuje. Bet jeigu būtų taip, kaip rojuje, reiškia, mes jau nebe šitame pasaulyje. Aš noriu būti šitame pasaulyje“, – trečiadienį spaudos konferencijoje, kurioje apžvelgė antruosius savo kadencijos metus, komentavo šalies vadovas.

„Šitame pasaulyje“, anot G.Nausėdos yra skirtingas įsivaizdavimas, skirtingi požiūriai, kurie kartais skiriasi tiek labai, kad surasti bendro vardiklio nepavyksta.

Kalbėdamas apie nesutarimus dėl to, kam – jam ar premjerei – vykti į Europos Vadovų Tarybą, prezidentas sakė, kad šią istoriją pradėjo ne jis.

Anot šalies vadovo, stengtasi išaiškinti vieną akivaizdų dalyką, kad tai yra yra Lietuvos Respublikos prezidento prerogatyva, įtvirtinta Konstitucijoje.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė

„Ir dėl to mes nelabai matome erdvės diskusijai. Bet aš jokiu būdu neprieštarauju – būtų tiesiog neprotinga prieštarauti – aktyviai premjerės veiklai užsienio politikoje susitinkant su kitų valstybių premjerais dvišaliu arba daugiašaliu pagrindu. Kadangi man tenka pasirašyti tas komandiruotes, aš tą kaip tik ir darau“, – pabrėžė G.Nausėda.

Komentuodamas tai, kad koreguojant valstybės biudžetą Vyriausybė nepritarė jo siūlymui dėl neapmokestinamojo pajamų dydžio (NPD) didinimo, prezidentas teigė nusivylęs.

Pirmiausia – pačiu metodu, kaip šis sprendimas buvo sustabdytas.

„Nes jis buvo marinuojamas ketvertą savaičių tam, kad nespėtų patekti į plenarinį posėdį, nes plenariniame posėdyje sprendimas dėl NPD būtų buvęs priimtas. Visi tą puikiai žinojo. Tokiu būdu jis buvo užvilkintas.

Aš neabejoju, kad jis bus patvirtintas rudenį jau nuo 2022 metų pradžios. Na, ką gi, galėjome padaryti greičiau, padarysime lėčiau, bet padarysime“, – įsitikinęs G.Nausėda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius