Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 11

G.Nausėda kviečiasi premjerę ir sveikatos ministrą dėl piktnaudžiavimo vakcinomis

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį kviečiasi premjerę Ingridą Šimonytę ir sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį aptarti situaciją dėl atvejų, kai vakcina nuo koronaviruso galėjo būti paskiepyti teisės į ją dar neturintys žmonės.
Arūnas Dulkys
Arūnas Dulkys / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Prezidentas sakė, kad Sveikatos apsaugos ministerija privalo parengti aiškią, detalią ir interpretacijų nenumatančią vakcinavimo tvarką ir kontroliuoti šį procesą. Šalies vadovas sako, kad iš sveikatos apsaugos ministro tikisi „sprendimų siūlymų, o ne apgailestavimų“.

„Sveikatos apsaugos ministerija neturi teisės prisidengti ligoninių atsakomybe ar nežinia kiek truksiančiais tyrimais. Vakcinacijos proceso teisingumas ir efektyvumas šiandien yra viena svarbiausių Sveikatos apsaugos ministerijos atsakomybių. Būtini greiti ir ryžtingi sprendimai, numatantys atsakomybę šiems tik savo kailiu besirūpinantiems žmonėms. Būtina apibrėžti ir valdyti visą vakcinavimo procesą, kontroliuoti jį ligoninėse, jei reikia, skirti tik už tai atsakingus žmones“, – sakė prezidentas.

A.Dulkys sekmadienį vakare pranešė nusprendęs įpareigoti savivaldybių administracijų vadovus kontroliuoti skiepijimą joms pavaldžiose įstaigose ir tirti įtariamus pažeidimus. Jo teigimu, taip pat keičiama ir griežtinama prioritetinių grupių sąrašų sudarymo tvarka.

15min rašė, kad, Lietuvoje pradėjus skiepijimą nuo koronaviruso, pasirodė pranešimų apie atvejus, kai buvo paskiepyti pagal nustatytą eiliškumo tvarką teisės tam neturintys medikai ar su medicina susiję verslininkai.

Sveikatos apsaugos ministerija ir teisėsauga sako, kad aiškinsis šiuos atvejus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius