-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 25

G.Nausėda su E.Dobrovolska aptars bausmių vykdymo sistemos pertvarką

Prezidentas Gitanas Nausėda su teisingumo ministre Evelina Dobrovolska aptars bausmių vykdymo sistemos pertvarką.
Evelina Dobrovolska
Evelina Dobrovolska / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

„Prezidentas aptars Kalėjimų departamento ir laisvės atėmimo įstaigų pertvarką, nuteistųjų resocializacijos efektyvumą, Baudžiamojo proceso ir Baudžiamojo kodeksų tobulinimą, teismų sistemos efektyvumo didinimą“, – BNS informavo šalies vadovo atstovas Ridas Jasiulionis.

Teisingumo ministerija praėjusių metų pabaigoje pradėjo bausmių vykdymo sistemos pertvarką, pirmasis pataisų paketas jau pateiktas Seimui. Juo siūloma Probacijos tarnybą iš Kalėjimų departamento perduoti Teisingumo ministerijai.

Ministerija tikisi, kad Probacijos tarnybai suteikus daugiau įgaliojimų ji galės efektyviau vykdyti probaciją, mažiau žmonių nusikals pakartotinai.

Taip pat ministerija siūlys keisti Kalėjimų departamento pavadinimą, kad vietoje dešimties atskirų juridinių vienetų būtų įkurta Lietuvos penitencinė tarnyba. Ministerija teigia, kad taip bus atsisakyta perteklinių funkcijų ir pareigybių. Projektas dėl šio pertvarkos etapo Vyriausybėje dar nesvarstytas.

Profsąjungos reformą kritikuoja sakydamos, kad joje skirta per mažai dėmesio darbuotojų atlyginimams ir sąlygų gerinimui. Pasak jų, siūlomi pakeitimai lems masinį pareigūnų pasitraukimą iš sistemos.

R.Jasiulionio teigimu, su ministre susitikimo metu šalies vadovas neketina aptarti Seimo įteisintų x, w ir q raidžių rašymo asmens dokumentuose.

Parlamentas praėjusią savaitę leido originalią vardų ir pavardžių rašybą lotyniško pagrindo rašmenimis. Teisės aktas įsigalios gegužės 1 dieną, jei jį pasirašys G.Nausėda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius